Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καλό νέο η παραμονή του Σάντος!!

Ο Φερνάντο Σάντος, σοβαρός επαγγελματίας και υπεύθυνος άνθρωπος, έκανε αυτό που έπρεπε. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Καλό νέο η παραμονή του Σάντος
Εβαλε τέλος στις αμφιβολίες και στην αβεβαιότητα σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΕΠΟ έγκαιρα, έτσι ώστε η εθνική ομάδα να προετοιμαστεί και να πάει στην Πολωνία χωρίς εκκρεμότητες.
Για να είμαι ειλικρινής, κρίνοντας από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του Πορτογάλου σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ και για πολύ μικρό διάστημα στον Παναθηναϊκό, δεν πίστεψα ποτέ ότι θα άφηνε να «σέρνεται» το θέμα του συμβολαίου του με τρόπο που να δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική ομάδα εν όψει των σοβαρών υποχρεώσεών της στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και τους προκριματικούς του Μουντιάλ του 2014.
Ως προς το αν αυτή η εξέλιξη είναι θετική για το εθνικό μας συγκρότημα, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία. Αν ο Σάντος αποφάσιζε να αποχωρήσει, θεωρώ ότι η ΕΠΟ θα έμπαινε στην ίδια λογική με την οποία αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες ο Ολυμπιακός την πιθανή αποχώρηση του Βαλβέρδε. Θα αναζητούσε δηλαδή τον διάδοχό του στο πρόσωπο ενός τεχνικού που θα διέθετε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Πορτογάλο τεχνικό.
Εργατικότητα, σοβαρότητα και γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων παικτών. Και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο. Ο Σάντος μένει και συνεχίζει λοιπόν απερίσπαστος την προετοιμασία της Εθνικής μας εν όψει του μεγάλου ραντεβού του Ιουνίου στα γήπεδα της Πολωνίας και γιατί όχι και της Ουκρανίας.
Εκτός από αυτό όμως θα έχει πλέον και τον χρόνο να επιμεληθεί την εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας σε επίπεδο εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η ΕΠΟ θα του δώσει τουλάχιστον τα απαραίτητα μέσα για να εργαστεί και σ' αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: