Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το χρονικό του μεγάλου «ναι»!!

Το χρονικό του μεγάλου «ναι»!
Για δύο ακόμη χρόνια θα συνεχίσει να καθοδηγεί την Εθνική Ελλάδας ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άφησε στην άκρη κάποιος ενδοιασμούς που είχε στις αρχές του 2012 και αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση της ΕΠΟ. Διαβάστε στο sport-fm.gr το χρονικό της που οδήγησε στη συμφωνία αλλά και τις αυξημένες απολαβές που προβλέπει το νέο συμβόλαιο του Πορτογάλου.

Η αλήθεια είναι πως ο Φερνάντο Σάντος με τις δηλώσεις του είχε αφήσει να φανεί πως δύσκολα θα συνέχιζε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά το EURO. Ο λόγος αφορούσε ξεκάθαρα το γεγονός πως του είχε λείψει η καθημερινή τριβή που προσφέρει ένας σύλλογος και θα ήθελε να ξαναγευτεί τις συγκινήσεις ενός κλαμπ.

Άλλωστε ακόμη και ο ίδιος δεν κράταγε κρυφές τις σκέψεις του και είχε αναφερθεί ανοιχτά στο ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει παραμονές του φιλικού αγώνα κόντρα στο Βέλγιο στις 29 Φεβρουαρίου. Ένα μήνα νωρίτερα, τέλη Μαρτίου δηλαδή, του είχε γίνει γνωστή και η τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Στο περιθώριο εκδήλωσης του «Γαλανόλευκου Φάρου» στα Χανιά, οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση και εκεί του γνωστοποιήθηκαν οι όροι του συμβολαίου που τελικά βρήκαν σύμφωνο και τον ίδιο.

Αυτό προέβλεπε γενναία αύξηση των αποδοχών του (650.000 ευρώ για κάθε έτος) αλλά και πριμ που φτάνει τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση που καταφέρει να οδηγήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ουσιαστικά το οικονομικό δεν αποτελούσε ούτε και τότε πρόβλημα και το μόνο που περίμενε ο Φερνάντο Σάντος πριν πει το «ναι» ήταν αν θα ερχόταν κάποια πρόταση από σύλλογο που θα καλύπτει τις δικές του απαιτήσεις και τα στάνταρντς που είχε θέσει. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, τουλάχιστον όχι επίσημα και από εκεί και πέρα τα πράγματα λειτούργησαν υπέρ της «γαλανόλευκης».

Πέρα από τα χρήματα, τα οποία είναι καλά, ο Σάντος εκτίμησε και μερικά στοιχεία ακόμη.

Πρώτα από όλα θα παρέμενε σε ένα γνώριμο και οικείο για αυτόν περιβάλλον. Τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα τον έχουν βοηθήσει να σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη για πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονός που διευκολύνει κατά πολύ τη δουλειά του.

Παράλληλα έχει εξαιρετική συνεργασία και προσωπική σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Αυτό ξεκινά από τον Σοφοκλή Πιλάβιο και συνεχίζεται και στη βάση της πυραμίδας, με τον Πορτογάλο να έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Τάκη Φύσσα, τον Λεωνίδα Βόκολο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ.

Όλα αυτά τα είχε κατά νου ο Φερνάντο Σάντος και αφού ζύγισε τις καταστάσεις, στις αρχές της προηγούμενης ενδομάδας έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής με την ελπίδα πως θα την οδηγήσει στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι πιο παρατηρητικοί πάντως, είχαν… μυριστεί την αλλαγή δεδομένων το τελευταίο διάστημα αφού ορισμένες κινήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού έδειχναν… παραμονή.

Ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα της Εθνικής, πυκνώνοντας τα ταξίδια προκειμένου να παρακολουθήσει υποψήφιους προς κλήση ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο Χιώτης ή ο Τζαβέλλας. Σε αυτό το θετικό κλίμα εντάσσεται επίσης και το ταξίδι του μαζί με τον κ. Πιλάβιο στο workshop της UEFA στη Βαρσοβία τον Μάρτιο, αλλά και η επίσκεψη μαζί με τον Τάκη Φύσσα στην Αυστρία προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο καλύπτονται οι ανάγκες της Εθνικής στο προπονητικό κέντρο που θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: