Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Εφάμιλλος της Ευρωλίγκας του 2010 ο τίτλος»

«Εφάμιλλος της Ευρωλίγκας του 2010 ο τίτλος»
Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε το 17ο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής των Καταλανών Τσάβι Πασκουάλ.

«Αυτή η νίκη είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε πετύχει εξαιτίας του τρόπου που ήρθε. Θα την έβαζα στο ίδιο επίπεδο με την νίκη μας στον τελικό της Ευρωλίγκας το 2010» ανέφερε και συνέχισε μιλώντας για την δύσκολη χρονιά που είχαν οι «μπλαουγκράνα».

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Πάντα κάτι συνέβαινε στις πιο κρίσιμες στιγμές αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) πήραμε αυτό που μας άξιζε. Το ηθικό μας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα μετά το δεύτερο παιχνίδι αλλά ποτέ δεν πίστεψα πως θα χάσουμε τον τίτλο. Περάσαμε πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στην χρονιά αλλά μείναμε ενωμένοι και στο τέλος τα καταφέραμε».

Ο 39χρονος προπονητής έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Κάρλος Ναβάρο και Μπονιφάς Εντόνγκ για την προσφορά τους στην σειρά των τελικών παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

«Είναι πολύ θαρραλέοι, σπατάλησαν πολλές ώρες προκειμένου να είναι έτοιμοι και να μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Μου προκαλεί ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης η σκέψη και μόνο».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: