Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μάκος-Λύμπε… τσοντάρουν για το 44!!

Μάκος-Λύμπε… τσοντάρουν για το 44!
Η πρόκριση της Εθνικής έδωσε «ανάσα» στους Έλληνες σε μια περίοδο που χρειάζονται τις χαρές περισσότερο από ποτέ.

Θα δώσει (επιπλέον) ανάσα όμως και στα ταμεία της ΑΕΚ σε μια περίοδο που χρειάζεται λεφτά… επίσης περισσότερο από ποτέ.

Η παράταση της παραμονής των Μάκου και Λυμπερόπουλου στην αποστολή μεταφράζεται το λιγότερο σε 510.000 ευρώ «αποζημίωση» από την UEFA -ποσό που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξόφληση της δόσης του άρθρου 44.

Η ΑΕΚ -όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν παίκτες στο Euro- γνώριζε εξαρχής πως η παραμονή καθενός απ’ αυτούς στην αποστολή πριμοδοτείται με 7.500 ευρώ ημερησίως. Με την προετοιμασία λοιπόν να ξεκινά στις 22 Μαΐου και τους Μάκο και Λυμπερόπουλο να είναι οι «εκπρόσωποί» της στην Εθνική, η «Ένωση» υπολόγιζε σε μίνιμουμ ποσό 435.000 ευρώ ως τη λήξη της φάσης των ομίλων.

Η Εθνική όμως έκανε το θαύμα της, πέρασε στους «8» και η παραμονή πλέον των δυο παικτών για το λιγότερο πέντε μέρες στην Πολωνία (μέχρι τον προημιτελικό της Παρασκευής) μεταφράζεται σε επιπλέον 75.000 ευρώ. Κάπως έτσι συγκεντρώνεται ένα συνολικό ποσό 510.000 ευρώ, το οποίο θα φτάσει δεδομένα στα ταμεία της ΑΕΚ και εννοείται πως θα αυξηθεί (κατά 15.000 ευρώ ημερησίως) σε περίπτωση… νέου θαύματος και πρόκρισης στον ημιτελικό.

Ακόμα και να μην «αυγατίσουν» πάντως, οι 515.000 ευρώ μπορούν να αποδειχθούν κάτι παραπάνω από φιλί ζωής για την ΑΕΚ. Όχι μόνο διότι συμπληρώνουν κάτι λιγότερο απ’ τα μισά που χρειάζεται επειγόντως (1,25 εκατ. ευρώ) για το άρθρο 44. Αλλά και διότι θα έρθουν… ακριβώς πάνω στην ώρα: Μια εβδομάδα μετά τη λήξη του Euro -την ίδια ακριβώς που λήγει η προθεσμία (στις 7 Ιουλίου) για την καταβολή της δόσης.

Μόλις λοιπόν μοιραστούν από την UEFA -κι εφόσον δεν έχουν καταχωρηθεί ήδη κάπου αλλού- μπορούν να προστεθούν σ’ εκείνα που θα έχουν συγκεντρωθεί από τα διαρκείας και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανεύρεση του ποσού που χρειάζεται επειγόντως για να μείνει στη ζωή η ΑΕΚ.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: