Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αλλαγές ετοιμάζονται στο Eurocup!!

Αλλαγές ετοιμάζονται στο Eurocup
Αρκετές αλλαγές ετοιμάζουν για το Eurocup της σεζόν 2012-13 τα σώματα Εuroleague και FIBA Europe που συνεδρίασαν την Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Ένα ματς για την ανάδειξη του τροπαιούχου και όχι Final 4 και κατάργηση του προκριματικού γύρου είναι οι σημαντικότερες εξ αυτών που αναμένεται να επικυρωθούν στις 5 Ιουλίου.

Μέχρι φέτος, ο νικητής του Eurocup καθοριζόταν σε ένα τουρνουά Final 8 ή Final 4. Η πρόταση για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς προβλέπει ότι ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται από ένα μόνο ματς όπως ίσχυε από το 2004 μέχρι το 2008 στο ULEB Cup.

Επιπλέον, όσον αφορά στην ημιτελική φάση από όπου και θα βγαίνει το ζευγάρι των φιναλίστ θα γίνονται δύο παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, με τους νικητές να κοντράρονται για τον τίτλο.

Όσο για την προκριματική φάση; Πέρυσι 8 ομάδες έπαιρναν το «εισιτήριο» τους για την φάση των ομίλων του Eurocup σε δύο παιχνίδια (εντός και εκτός έδρας) και μαζί με τις υπόλοιπες 24 που τις... περίμεναν αποτελούσαν τις «32» των ομίλων. Πλέον 25 ομάδας θα εξασφαλίζουν κατευθείαν την συμμετοχή τους στους ομίλους, ενώ οι υπόλοιπες επτά θέσεις θα καλύπτονται από τους ηττημένους των προκριματικών της Euroleague.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: