Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

63 πυρκαγιές σε 24 ώρες!!

63 πυρκαγιές σε 24 ώρες!
Ακόμη μία φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην Κορινθία, στην περιοχή Ρίτο Ντράσα, μετά το Σοφικό και το Στεφάνι. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αττική, σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω του αέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα, και αρκετοί εθελοντές.

Σε ύφεση, επίσης, η πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Υπό μερικό έλεγχο στη Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ έσβησε η φωτιά στον Κάλαμο.

Στα υπόλοιπα μέτωπα ανά την Ελλάδα, υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στην Κύθνο, καθώς και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα δύο αεροπλάνα που έστειλε η Ιταλία, κι άλλο ένα η Κροατία, για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Και μία είδηση που ενδιαφέρει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοία.
Τα νέα είναι ευχάριστα, αφού άρθηκε νωρίτερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, κι έτσι τα δρομολόγια γίνονται και πάλι κανονικά.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: