Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δεν το κουνάει από τη Βαρκελώνη η κούπα!!

Δεν το κουνάει από τη Βαρκελώνη η κούπα!
Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ισπανίας πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με σκορ 73-69 της Ρεάλ Μαδρίτης, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της ACB, στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Κορυφαίοι για την «Μπάρτσα» οι Πιτ Μάικλ και Φραν Βάσκεθ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ απο τους Μαδριλένους ξεχώρισε ο Τζέισι Κάρολ, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους.

Τι κι αν βρέθηκε η Μπαρτσελόνα να χάνει με 2-1 στη σειρά από τη Ρεάλ, με το τέταρτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Μαδρίτη. Ωστόσο, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, κάνοντας κατάθεση ψυχής, πήραν τις δύο συνεχόμενες νίκες που ήθελαν, αφήνοντας τους Μαδριλένους χωρίς πρωτάθλημα από το 2007!

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που ήλεγχε το παιχνίδι, σχεδόν από την αρχή, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης να της επέτρεπε να ξεφύγει αρκετά. Αυτό αποτυπώθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την «Μπάρτσα» να πηγαίνει προηγούμενη με πέντε πόντους (39-34). Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι και με πρωταγωνιστή τον Βάσκεθ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς των Μαδριλένων, διαμόρφωσαν το σκορ –στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου- στο υπέρ τους 56-47.

Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα παράτησε. Από τη μία τα κρίσιμα ριμπάουντ του Ρέγες και από την άλλη τα τρίποντα του Κάρολ έφεραν τη διαφορά στο καλάθι. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Ροντρίγκεθ ευστόχησε –εσκεμμένα- στη μία από τις δύο ελεύθερες βολές, προσδοκώντας το επιθετικό ριμπάουντ, με το σκορ να είναι γίνεται 71-69. Ωστόσο, το… σκουπίδι κατέβασε ο Ουάλας, ο οποίος σημειώνοντας δύο ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το τελικό 73-69, σφραγίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα των Καταλανών.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 39-34, 56-47, 73-69

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 5, Χουέρτας 4, Ναβάρο 6, Ινγκλς 8, Έιντσον 2, Μάικλ 17, Ουάλας 5, Λόρμπεκ 10, Εντόνγκ, Βάσκεθ 16, Ραμπασέδα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ροντρίγκεθ 6, Κάρολ 16, Πότσιους, Σουάρεθ 2, Σινγκλέρ 12, Μίροτιτς 10, Βελίτσκοβιτς 1, Τόμιτς 2, Ρέγες 6, Μπέγκιτς 2, Σανθ, Γιουλ 12.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: