Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Πρέπει να φτύσουν αίμα»!

«Πρέπει να φτύσουν αίμα»!
Πεπεισμένος πως για την Εθνική ομάδα δεν υπάρχει πια… ταβάνι είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως στα προημιτελικά είτε βρεθεί απέναντί μας η Γερμανία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, θα πρέπει «να φτύσει αίμα για να μας αποκλείσει». Κέρδισε το καθολικό χειροκρότημα ο Πορτογάλος, όταν αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις, ξεκαθάρισε: «Αυτήν τη στιγμή Έλληνας είμαι»!

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Για την απουσία του Καραγκούνη:
«Πολύ σημαντικός ο Καραγκούνης, ένας παίκτης που εμπνέει τους συμπαίκτες του. Ήταν υπερβολική η κάρτα που δέχτηκε, ήταν άδικη και μας στοιχίζει. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρω την κατάλληλη λύση για να παίξουμε το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Όποιος κι αν κληθεί να τον αντικαταστήσει, πιστεύω 100% πως θα το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το σημερινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες:
«Πιστεύαμε πως μπορέσουμε να περάσουμε και είχαμε κανονίσει από πριν αυτό το ρεπό. Η στρατηγική μας θα καθοριστεί από τον αντίπαλο που θα προκύψει απόψε το βράδυ. Αλλαγές, ανάλογα, θα υπάρξουν, αλλά θα είναι μικρές».

Για τη Γερμανία:
«Η αξία της Γερμανίας είναι αδιαμφισβήτητη. Τη γνωρίζουμε καλά, ωστόσο το να μιλάμε για την ατομική ποιότητα είναι πρόωρο γιατί δεν είναι καν σίγουρο πως θα είναι αντίπαλός μας. Σίγουρα έχει τις πιθανότητες με το μέρος της και έχει ένα σπουδαίο προπονητή που την έχει καθοδηγήσει καλά τα τελευταία χρόνια».

Για την ψυχολογία στα νοκ άουτ ματς:
«Η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών είναι εκεί που πρέπει από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολα παιχνίδια. Για μας όμως, τέτοιου τύπου ματς, μας ωφελούν πολύ, όπως φάνηκε και χθες».

Για την απόφασή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του:
«Άργησα λίγο να πάρω την απόφασή μου γιατί σκεφτόμουν μήπως προπονήσω κάποιο σύλλογο, όμως το πλάνο που είχε δημιουργηθεί με επηρέασε στην τελική μου απάντηση. Ιδίως σε ό,τι αφορά τις μικρές ομάδες που μου δίνει κίνητρο. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, οπότε δεν μιλάω για δικαίωση επειδή προχωρήσαμε. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Νικάς και μένεις, χάνεις και φεύγεις».

Για την αλλαγή του συστήματος κόντρα στη Ρωσία:
«Αλλάξαμε το σύστημα αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Μιλάμε για διαφορετική στρατηγική. Πίστευα πως με Πολωνία και Τσεχία θα μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο. Με τους Ρώσους ξέραμε πως αυτοί θα είχαν την κατοχή και για αυτό έβαλα δύο κόφτες στο κέντρου. Ήταν συγκεκριμένη η στρατηγική. Όταν δέχεσαι δύο γκολ σε έξι λεπτά, ό,τι και να έχεις σχεδιάσει πηγαίνει στράφι. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια με τα νεκρά διαστήματα, θεωρώ πως παίξαμε καλά, όπως και απέναντι στη Ρωσία».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα:
«Οι επιτυχίες βοηθούν τα νέα παιδιά. Καταλαβαίνουν τη δυναμική της ομάδας. Από το 2004 οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Χαλκιάς έχουν μείνει μόνο. Αυτή η ομάδα έχει άλλα χαρακτηριστικά. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία που νομίζω πως σιγά-σιγά φαίνεται και έτσι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Το πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις φιλοσοφίες και νοοτροπίες σε περιορισμένο χρόνο».

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Εθνική:
«Μπορούμε να φτάσουμε παντού. Όλα τα ματς είναι νοκ άουτ και κρίνονται σε 90 λεπτά. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε πως δεν είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά όποια ομάδα και να βρεθεί μπροστά μας θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μας περάσει».

«Αυτήν τη στιγμή Έλληνας είμαι, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση», έκλεισε τις δηλώσεις του ο Σάντος όταν ερωτήθηκε για τις χθεσινές «πατριωτικές» δηλώσεις του για την ιστορία της Ελλάδας!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: