Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Εις το επανιδείν Ρωσία!!

Εις το επανιδείν Ρωσία!
Ξεκίνησε την προσπάθεια της στο Euro ως το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση όμως, η Ρωσία έδειξε στο φινάλε αντανακλαστικά «μικρής» ομάδας και… λύγισε, χάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι την πρόκριση από την Εθνική Ελλάδος.

Οι Ρώσοι μπήκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έχοντας νικήσει -έστω και σε φιλικό- την Ιταλία με σκορ 3-0. Έκαναν ιδανική πρεμιέρα επικρατώντας 4-1 της Τσεχίας και όλοι απλώς «υποκλίθηκαν» στη δυναμική της ομάδας του Ντικ Άντβοκατ, με όλους απλά να περιμένουν την τυπική επιβεβαίωση του 3στα3 της Ρωσίας στη φάση των ομίλων.

Η… ξεροκεφαλιά του έμπειρου τεχνικού των τρίτων και αποκλεισμένων, πλέον, Ρώσων κόστισε αρκετά. Ο Άντβοκατ επέμεινε να χρησιμοποιεί στη θέση του επιθετικού τον Αλεξάντρ Κερζάκοφ, ο οποίος «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση με 0 γκολ, έχοντας 11 σουτ όλα εκτός στόχου. Και αυτό δεν άλλαζε παρά το γεγονός ότι ο Ρομάν Παβλιουτσένκο είχε μπει σαν αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι με τους Τσέχους, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ και ενώ στον πάγκο υπήρχε ακόμα και ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ και σίγουρα θα μπορούσε να είχε δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Η Ρωσία είχε την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 5 τέρματα, ενώ και αμυντικά δεν τα πήγε άσχημα, έχοντας 3 γκολ παθητικό, την ώρα που η Τσεχία προκρίθηκε πρώτη με 4 γκολ υπέρ και 5 κατά. Αν μη τι άλλο, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου… Η επιθετική δυστοκία της Ρωσίας ήταν εμφανής στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου και ειδικά στο ματς που ηττήθηκε από την Εθνική και μας έδωσε την πρόκριση. Απέναντι στην Ελλάδα, η ομάδα του Άντβοκατ πραγματοποίησε συνολικά 25 ευκαιρίες για γκολ, με τις 10 εξ'αυτών προς την εστία, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να σκοράρει και όλους τους Έλληνες να πανηγυρίζουν τη συμμετοχή της Εθνικής στους «8» του Euro.

Βέβαια, οι Ρώσοι θα έχουν να υπερηφανεύονται ότι ανέδειξαν και τον Άλαν Τζαγκόεφ, πιθανώς το «next best thing» της χώρας. Ο 22χρόνος μεσοεπιθετικός πέτυχε τρία γκολ και ήταν αυτός που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση από όλη την αποστολή της εθνικής του σε αυτές τις 9 ημέρες. Το μέλλον του διεθνή ποδοσφαιριστή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προβλέπεται «λαμπρό», με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να τον έχουν ήδη στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: