Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Άνγκελα, πες αλεύρι, η Ελλάδα σε γυρεύει!!

Άνγκελα, πες αλεύρι, η Ελλάδα σε γυρεύει!
Η Ελλάδα είναι όρθια.

Η Ελλάδα δεν μασάει από δυσκολίες.

Η Ελλάδα είναι στους «8» του Euro 2012!

Η γκολάρα του συγκινητικού Καραγκούνη έστειλε τους Ρώσους σπίτι τους (1-0) και την Εθνική ν’ αντιμετωπίσει πιθανότατα αυτούς που όλοι προτιμούσαμε κατά βάθος.

Με την ψυχάρα του Παπαδόπουλου, τις μάχες του Σαμαρά και τα ατελείωτα χιλιόμετρα του Μανιάτη, η γαλανόλευκη ετοιμάζεται να βρει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) απέναντί της τους Γερμανούς!

Εκεί θα αγωνιστούμε χωρίς Καραγκούνη και Χολέμπας, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.



Αποφασισμένοι να παίξουν (και να πέσουν, αν οι Ρώσοι εμφανίζονταν καλύτεροι) σαν Έλληνες μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι έβγαλαν στο γήπεδο εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία συνθέτουν τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Με πάθος, πείσμα και ψυχή που προφανώς θα έπρεπε να είχε φανεί από το πρώτο κιόλας ματς, είχαν επιθετική νοοτροπία και διάθεση να μην αδικήσουν ξανά τους εαυτούς, όπως μαρτυρούν τα τρία κόρνερ μέσα σε 15 λεπτά -και ακόμα καλύτερα- η σπουδαία ευκαιρία σε ένα από αυτά από γυριστό σουτ του Κατσουράνη, που έβγαλε με δυσκολία ο Μαλαφέεφ.

Το τρικ του Σάντος με την τοποθέτηση των Μανιάτη-Κατσουράνη στον άξονα αποδείχθηκε εμπνευσμένο. Οι δυο τους ρύθμισαν την κυκλοφορία στον άξονα, περιορίζοντας τις κάθετες μπαλιές (σήμα κατατεθέν των Ρώσων), ενώ καθοριστική στην εξέλιξη του ματς ήταν και η παρουσία των Σαμαρά και Σαλπιγγίδη. Όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αμυνόταν -και μετά το 25’ χρειάστηκε αρκετά- οι δυο τους έμεναν «βεντούζα» στους αντίπαλους πλάγιους μπακ, βγάζοντάς τους ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Στα υπέρ αυτής της ομάδας, το γεγονός πως και στο κακό της διάστημα (στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου) δεν πανικοβλήθηκε από την ανωτερότητα των Ρώσων, η οποία άλλωστε δεν μετατράπηκε σε τίποτα άλλο από ορισμένες καλές ευκαιρίες, με κορυφαίες εκείνες των Κερζακόφ και Ζιρκόφ.

Το ποδόσφαιρο, όμως, συχνά-πυκνά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μέσο για να γραφούν ωραίες ιστορίες. Μια τέτοια είναι αυτή του Γιώργου Καραγκούνη. Ο αρχηγός σε αυτό το ματς έφτασε στις 120 συμμετοχές, πιάνοντας στην κορυφή της λίστας τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Χωρίς νίκη απέναντι στους Ρώσους, ο 35χρονος «Κάρα» θα έκανε ρεκόρ σε κάποιο φιλικό προς τιμήν του, ενδεχόμενο αδιανόητο για τον αρχηγό, που ενώ δεν έκανε το καλύτερο ματς της ζωής του, στις καθυστερήσεις με κεραυνό (επιτρέψτε μου μια γραφικότητα) έκανε το 1-0. Η κίτρινη κάρτα δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στον προημιτελικό, αλλά -ποιος ξέρει- ίσως το ρεκόρ έρθει στα ημιτελικά!

Δείτε εδώ το βίντεο με την περιγραφή του Γιώργου Χελάκη στην φάση του γκολ του Γιώργου Καραγκούνη





Στο δεύτερο μέρος, Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος (σε μια ακόμη top class εμφάνιση) κλήθηκαν να κάνουν με αντίπαλο τον Παβλιουτσένκο ό,τι νωρίτερα με τον Κερζακόφ: να τον «καταπιούν» δηλαδή, κάτι που έγινε. Την ίδια στιγμή Τοροσίδης και Τζαβέλλας έκαναν το ίδιο με τα «βαριά χαρτιά» των Ρώσων, αναγκάζοντας Τζαγκόεφ και Αρσάβιν να παραμείνουν απλές αναφορές στο φύλλο αγώνα.

Η είσοδος Μάκου και Χολέμπας διατήρησε το 4-2-3-1, έφερε όμως πνευμόνια και ξεκούραστα πόδια στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε και στο χορτάρι με αποτέλεσμα να αγγίξουμε ένα δεύτερο γκολ. Μια φορά ο διαιτητής που δεν είδε πέναλτι σε επαφή του Καραγκούνη με τον Μπερεζούτσκι και άλλη μία, που το δοκάρι ακόμη τραντάζεται σε χτύπημα φάουλ του Τζαβέλλα. Πριν προλάβουν πάντως, οι Ρώσοι να αναφωνήσουν «ουφ» για την καλή τους τύχη, άρχισαν τα «ωχ», αφού την ίδια ώρα οι Τσέχοι με το δικό τους 1-0 επί των Πολωνών, έστελναν την «αρκούδα» σε… καλοκαιρινή νάρκη και εκτός τουρνουά!

Στα τελευταία λεπτά και με τον Σηφάκη να εμπνέει σιγουριά και να αποκρούει ακόμη και όταν οι αντίπαλοι ήταν οφσάιντ, απλά ανεβάσαμε... σφυγμούς, τίποτα άλλο.

Πλέον –ό,τι κι αν συμβεί- μιλάμε για τη δεύτερη μετά το 2004 μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πόσο μεγάλη θα αποδειχθεί τελικά, εν μέρει θα φανεί στον προημιτελικό της Παρασκευής. Εκεί όπου οι Έλληνες απέναντι στον πρώτο του δεύτερου ομίλου θα κυνηγήσουν ακόμη ένα θαύμα. Και ξέρουμε καλά πώς τελειώνουν οι ιστορίες με Έλληνες και θαύματα…




ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67’ Μάκος), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (82’ Νίνης), Γκέκας (63’ Χολέμπας).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τζόρβας, Μαλεζάς, Φωτάκης, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος.

ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81’ Ιζμαΐλοφ), Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Γκλουσάκοφ (72’ Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν,Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46’ Παβλιουτσένκο).

Στον πάγκο: Ακινφέεφ, Σούνιν, Σαρόνοφ, Γκρανάτ, Ναμπάμπκιν, Κομπάροφ, Σεμσόφ.



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: