Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Γιάννου: «Με τέτοιες νίκες δείχνουμε ότι έχουμε ταυτότητα»

Ο Απόστολος Γιάννου μίλησε στο «Μ» μετά την χθεσινή προπόνηση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την νίκη επί του Πανιωνίου, υπογραμμίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τονίζοντας πως προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται.

Ερωτηθείς αρχικά για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, ο Έλληνας φορ είπε:
«Μια νίκη όπως αυτή με τον Πανιώνιο, μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια.. Θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια, που είναι οι νίκες, και τα καταφέραμε. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί, διότι υπήρχαν πράγματα στο παιχνίδι τα οποία δεν μας άρεσαν και πρέπει να τα βελτιώσουμε. Με τέτοιες νίκες πάντως, η ομάδα δείχνει ότι έχει ταυτότητα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να κερδίζεις, ακόμα και όταν δεν έχεις την απόδοση που θα ήθελες. Το παιχνίδι πάντως με τον Πανιώνιο δεν ήταν εύκολο, από τη στιγμή που βρεθήκαμε να αγωνιζόμαστε και με παίκτη λιγότερο. Περάσαμε όμως από μια δύσκολη έδρα και επιστρέψαμε στη δεύτερη θέση».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πώς περιμένει το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Τούμπα αλλά και τα ντέρμπι που ακολουθούν με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Απόστολος Γιάννου απέφυγε τα μεγάλα λόγια.
«Δεν βλέπουμε τι γίνεται στα επόμενα παιχνίδια, βλέπουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι. Τώρα μας ενδιαφέρει να νικήσουμε τον Πλατανιά για να κρατήσουμε το θετικό σερί που έχουμε στην έδρα μας. Μπορεί ο κόσμος να έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ποια είναι τα επόμενα παιχνίδια. όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε πάντα το επόμενο. Σίγουρα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα τεστ για μας, να δούμε τις δυνατότητές μας. Το καλύτερο όμως και το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια που είναι πριν από τον Ολυμπιακό και να ασχοληθούμε με αυτό εκείνη την εβδομάδα» ήταν η απάντηση του νεαρού επιθετικού, που κλήθηκε να σχολιάσει και την αποβολή του Λάζαρ. «Σίγουρα, δεν είναι καλό να συμβαίνει αυτό. Όμως δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις καθαρή σκέψη, ειδικά όταν έχεις 200 σφυγμούς το λεπτό. Δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία, το λέω γιατί θα πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει μερικές φορές. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο, γιατί έτσι ζημιώνεται η ομάδα» αποκρίθηκε ο Γιάννου, που σε ότι αφορά τη δική του φετινή παρουσία, σχολίασε: “Κάθε παίκτης που δεν παίζει βασικός, έχει στο μυαλό του ένα πράγμα. Να καταφέρει να είναι στην ενδεκάδα. Χρειάζεται όμως υπομονή και δουλειά. Δεν θα πρέπει να εκνευρίζεσαι ή να σε παίρνει από κάτω. Στο ποδόσφαιρο, ποτέ δε τελειώνει η προσπάθεια και η δουλειά».

Τέλος, ο Γιάννου ρωτήθηκε για το αν οι επιδόσεις του Αθανασιάδη στο σκοράρισμα, αποτελεί για τον ίδιο και τους υπόλοιπους ένα έξτρα… κίνητρο.
«Ο Στέφανος έχει μια εξαιρετική σχέση με το γκολ. Αυτό μας ικανοποιεί, καθώς το ζητούμενο είναι η νίκη της ομάδας. Δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά, ότι σκοράρει ο Στέφανος και δεν σκοράρουμε εμείς. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι πρώτα να κερδίζει ο ΠΑΟΚ και έπειτα να έρθει η στιγμή που θα πετύχουμε και εμείς γκολ προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: