Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Φτιάχτηκε» ο Ζαρντίμ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Πορτογάλο προπονητή που πήρε το ρίσκο στην παρτίδα με την Μονπελιέ και έφτιαξε την τύχη του.
Σε μια συζήτησή μας προ ημερών ένας άνθρωπος που παρατηρεί αρκετά στενά την εξέλιξη του φετινού Ολυμπιακού επέμενε στον ρόλο της τύχης, στη βοήθεια που έχει προσφέρει αυτή στον Λεονάρντο Ζαρντίμ στην εκκίνηση της διεθνούς καριέρας του. Δεν με έβρισκε να διαφωνώ. Και πράγματι το τελευταίο δείγμα σε μια ελαφριά ανάγνωση βγάζει τον Ολυμπιακό ευνοημένο από την τύχη. Ομως ήταν ο Ολυμπιακός και πιο ειδικά ο προπονητής του αυτός που επέλεξε να παίξει με την τύχη του και να προκαλέσει την τύχη του. Πολλοί στη θέση του θα ζητούσαν στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού από την ομάδα να κάνει μέτρα προς τα πίσω στο τερέν και να βάλει ως πρώτο στόχο το να μη δεχθεί δεύτερο γκολ από την Μονπελιέ και όχι να της βάλει δεύτερο.
Ειδικά ένας πρωτόπειρος στο Champions League θα προτιμούσε, στη θέση του Ζαρντίμ, την ασφάλεια του 1-1 που θα του έδινε το καθαρό προβάδισμα έναντι της Μονπελιέ για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Ο Πορτογάλος όμως επέλεξε να παίξει τις πιθανότητές του για να κοιτάξει ψηλότερα. Και δεν είναι ότι επέλεξε να ικανοποιήσει στιγμιαία τον κόσμο, τις εξέδρες του Καραϊσκάκη που ζητούσαν το δεύτερο γκολ. Εκανε σε διάστημα λεπτών, με το κεφάλι ζεστό, την επιλογή να παίξει για τη νίκη, να μην αρκεστεί στην ισοπαλία. Και προσπάθησε, με όσα έκανε και ζητούσε, να προκαλέσει την τύχη του.
Ναι, το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν για να το καμαρώσει ο οπαδός του. Το πνεύμα της ομάδας του όμως ήταν. Αυτό το πνεύμα και αυτός ο Γκρέκο έφταναν για να φέρουν στον Ολυμπιακό μια καθαρή νίκη, κι ήρθε το πανέμορφο γκολ που σέρβιρε ο Χολέμπας και εκτέλεσε ο Μήτρογλου για να δώσει την έμφαση και να μετατρέψει το τελευταίο δεκάλεπτο σε γιορτή στο Καραϊσκάκη.
Σύμφωνοι, το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν σε μεγάλα διαστήματα προβληματικό, επειδή ο σχηματισμός του δεν αποδείχθηκε λειτουργικός και η ανάπτυξή του ήταν ανορθόδοξη. Με τις βελτιώσεις στο τελευταίο διάστημα, τη στιγμή του 2-1 και το transition στην φάση που έφερε το τρίτο γκολ όμως πήρε μια δίκαιη και σπουδαία νίκη.
Μέχρι πρότινος η συζήτηση περί της πιθανότητας να πλασαριστεί ο Ολυμπιακός στην πρώτη δυάδα του ομίλου του και να συνεχίσει στο Champions League έμοιαζε εντελώς αστήρικτη. Τα γκολ των Γκρέκο, Μήτρογλου όμως την άλλαξαν εντελώς την κουβέντα. Διότι οι στόχοι πλέον για τον Ολυμπιακό είναι όσο πιο ρεαλιστικοί είναι δυνατόν να θεωρηθούν αυτοί που βάζει μια ελληνική ομάδα στο Champions League. Ο Ολυμπιακός ζητεί καταρχήν από τον εαυτό του το "Χ" στη Γερμανία απέναντι στην Σάλκε. Και θα το ψάξει με την ευεξία και την αύρα που του δημιουργεί η πίστη ότι δεν χάνει πλέον το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την άνοιξη το ταξίδι του τουλάχιστον στο Europa League. Το "Χ" στη Γερμανία θα τον φέρει να παίζει την πρόκριση στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Αρσεναλ. Για σκεφτείτε πώς ήταν η κουβέντα μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα της διοργάνωσης, τη βραδιά της ήττας από την Σάλκε;



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: