Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα… έμπλεξαν στην Γερμανία!!

Τα… έμπλεξαν στην Γερμανία
Το 2-2 ανάμεσα σε Σάλκε και Άρσεναλ στην Γερμανία, έκανε άνω-κάτω τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 2-0 αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν, να πάρουν τον βαθμό και να μείνουν στην κορυφή του πίνακα.

Γουόλκοτ (18΄) και Ζιρού(26΄) έβαλαν την Άρσεναλ σε ρόλο οδηγού από νωρίς αλλά η πίεση της Σάλκε είχε αποτέλεσμα. Ο Χούντελαρ μείωσε στο 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στην συνέχεια, οι Γερμανοί πήραν τον έλεγχο. Ισοφάρισαν με τον Φαρφάν στο 67΄και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν και τη νίκη.

Με το 2-2 αυτό, η Σάλκε έφτασε τους 8 πόντους και είναι στην πρώτη θέση, με έναν περισσότερο από τους Λονδρέζους ενώ έξι έχει πλέον ο Ολυμπιακός.

Το ματς:

Η Σάλκε προσπαθούσε από το ξεκίνημα του αγώνα να επιβάλλει τον ρυθμό της. Μέσα σε ένα τρίλεπτο (9΄-12΄) έκανε δύο καλές φάσεις με τους Αφελάι και Χέβεντες αλλά ο Μανόνε δήλωσε «παρών». Στο 18ο λεπτό όμως ήρθε το γκολ της Άρσεναλ. Το λάθος γύρισμα-δώρο της άμυνας, έβγαλε τον Ζιρού απέναντι στον Ούνερσταλ. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να πλασάρει αλλά ο Γουόλκοτ που ερχόταν σκόραρε και έκανε το 1-0.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να μεταφέρουν ξανά το σκηνικό στην εστία των «κανονιέρηδων» οι οποίοι όμως ήταν…πειστικοί. Έτσι στην πρώτη φάση που βγήκαν μετά το 1-0, στο 26΄πέτυχαν και το δεύτερο γκολ με τον Ζιρού να σκοράρει με κεφαλιά. Ο Στέφενς μόλις στο 25΄έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Χέγκερ στην θέση του Ούτσιντα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 40΄ο Φαρφάν έφτασε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Η Σάλκε όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να σκοράρει και να μπει ξανά στο ματς με το πλασέ από πλάγια θέση που πέτυχε ο Χούντελαρ.

Η Σάλκε μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 51ο λεπτό ο Χούντελαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 και γενικότερα η Άρσεναλ είχε περιοριστεί σε εντελώς παθητικό ρόλο. Στο 61΄ήταν η σειρά του Νοϊστέντερ να φτάσει κοντά στον Μανόνε αλλά με την βοήθεια του Σανιά, η Άρσεναλ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Τελικά το 2-2 ήρθε από τον Φαρφάν στο 67΄με κοντινό σουτ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μανόνε. Το παιχνίδι στην συνέχεια έγινε σκληρό, με τους Γερμανούς να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να φτάσουν στην νίκη.

Το τελικό 2-2 έμπλεξε για τα καλά τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια.

Συνθέσεις:

Σάλκε (Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Ούτσιντα (25΄Χέγκερ)-(66΄Κυριάκος), Φουχς, Ματίπ, Χόλτμπι (90+4 Μπαρνέτα), Αφελάι, Τζόουνς, Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελαρ

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Καθόρλα (90΄Κοκελέν), Ποντόλσκι (90΄Σάντος), Ζιρού

Βαθμολογία (4 παιχνίδια):
Σάλκε 8 (+3)
Άρσεναλ 7 (+1)
Ολυμπιακός 6 (0)
Μονπελιέ 1 (-4)

Επόμενη αγωνιστική (5η) 21/11

Σάλκε-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Μονπελιέ


S2-2A www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: