Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μωρέ μπράβο η Ντόρτμουντ!!

Μωρέ μπράβο η Ντόρτμουντ!
Έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο τα «μωρά» του Κλοπ.

Η Ντόρτμουντ κληρώθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παρόλα αυτά, παραμένει πρώτη και αήττητη αφού «απέδρασε» και από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (2-2).

Οι Γερμανοί είναι με το ένα πόδι στους «16» αφού έφτασαν τους 8 βαθμούς και αφήνουν τους σημερινούς τους αντιπάλους μαζί με το ζευγάρι του άλλου παιχνιδιού του Δ’ Γκρουπ (Μάντσεστερ Σίτι-Αγιαξ 2-2) να «σκοτώνονται» για την άλλη θέση.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στα δύο ματς του τέταρτου ομίλου:

Ρέαλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-2
(34' Πέπε, 88' Εζίλ - 28' Ρόις, 45' Γκέτσε)

Η «βασίλισσα» μπήκε στο Μπερναμπέου με στόχο την… εκδίκηση για την ήττα από την Ντόρτμουντ δύο εβδομάδες πριν και η αλήθεια είναι ότι πίεσε την αντίπαλό της ασφυκτικά. Οι Γερμανοί όμως σε μια από τις αρκετές αντεπιθέσεις που έβγαλαν, δεδομένου του χώρου που υπήρχε, σκόραραν, αφού ο Ρόις στο 28’ έφυγε σαν «σφαίρα» και εκτέλεσε τον Κασίγιας με πολύ δυνατό σουτ. Η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα και ο Πέπε στο 34’ ισοφάρισε με πολύ δυνατή κεφαλιά από κοντά έπειτα από σέντρα του Εζίλ.

Οι Μαδριλένοι ανέβασαν την πίεση τους αλλά οι κενοί χώροι συνέχισαν να υπάρχουν. Και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου οι Γερμανοί στάθηκαν και λίγο τυχεροί και σκόραραν όταν ο Γκέτσε, με την βοήθεια του ποδιού του Αρμπελόα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί πίεσαν ασφυκτικά, διαμαρτύρονται και για ένα χέρι και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε, αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Μέχρι το 88’ που ο Εζίλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2.

Ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης(Μουρίνιο): Κασίγιας. Βαράν, Πέπε, Ράμος, Αρμπελόα(77’ Κακά), Εζίλ, Τσάμπι Άλονσο, Μόντριτς(46’ Εσιέν), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν(46’Καγεχόν)

Στον πάγκο: Αντάν, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Νάτσο

Ντόρτμουντ(Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτζερ, Κελ, Γκουντογάν(80’ Πέρισιτς), Γκέτσε(90’ Λέιτνερ), Ρόις(77’ Μπέντνερ), Γκροσκρόιτζ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Λάγκερακ, Λέβε, Σαντάνα, Μπέντερ, Σχίμπερ



R2-2D www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Μάντσεστερ Σίτι-Αγιαξ 2-2
(22' Γ. Τουρέ, 74' Αγουέρο - 10',18' Ντε Γιονγκ)

Δεδομένης της δυναμικότητας αλλά και της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στο Έτιχαντ παίζοντας σκληρά αφού ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη. Παρόλα αυτά, ο Άγιαξ ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε την πρωτοβουλία στους αντιπάλους του. Και στο 10’, οι παίκτες του «Αίαντα» εκτέλεσαν κόρνερ με τους γηπεδούχους να μην απομακρύνουν και τον Ντε Γιονγκ από κοντά με τάκλιν να κάνει το 1-0! Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο κόρνερ (18’) οι «πολίτες» κοιμήθηκαν αφού κανείς δεν ήταν στο πρώτο δοκάρι, με τον Ντε Γιόνγκ να πετάγεται και να κάνει το 2-0, αυτή τη φορά με το κεφάλι!

Η Σίτι ξύπνησε και ο Γιάγια Τουρέ στο 22’ με ένα εξαιρετικό γύριστο έκανε το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαντσίνι έβαλε και τον Μπαλοτέλι και τα έπαιξε όλα για όλα, οι «πολίτες» πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 74’ με τον Αγουέρο που ξεχύθηκε και πλάσαρε πολύ ωραία τον Φέρμερ κάνοντας το 2-2. Το πρεσάρισμα των Άγγλων έγινε ασφυκτικό, η ομάδα του Μαντσίνι εγκαταστάθηκε στην περιοχή των Ολλανδών προσπαθώντας για την ολική ανατροπή αλλά το 2-2 έμενε να είναι το τελικό σκορ!

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι(Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Νάστασιτς, Νασρί, Χάβι Γκαρθία(46’ Μπαλοτέλι), Μπάρι, Τουρέ, Αγουέρο, Τέβες(66’ Τζέκο)

Στον πάγκο: Παντίλιμον Μαϊκόν, Κολάροφ, Μέπεν Βάλτερς, Σινκλαίρ

Άγιαξ(Ντε Μπουρ): Φέρμεερ, Άλντερβάιρελντ, Μοισάντερ, Μπλιντ, Φαν Ρίιν, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Σένε(78’ Ενό), Μποέριγκτερ, Μπάμπελ

Στον πάγκο: Σίλεσεν, Φέλτμαν, Ντένσγουιλ, Ντικς, Σανά, Φίσερ


-----------------------------------------------------------------------------------------

Βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 8 (6-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (10-6)
3. Άγιαξ 4 (6-8)
4. Μαν. Σίτι 2 (6-9)

Επόμενη αγωνιστική (21/11)

Άγιαξ-Ντόρτμουντ
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: