Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κι όμως η Σίτι το γυρίζει...!!

Ο Τουρέ γυρίζει, ο Μπονί φέρνει... γκολ, ο Πελεγκρίνι πιο ώριμος από ποτέ στον πάγκο της Σίτι και το σκηνικό τίτλου παραμένει ορθάνοιχτο. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τη Μάντσεστερ που απειλεί την Τσέλσι! Ποια ομάδα θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα;
«Χ»άρηκε η Τσέλσι στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ», απογοητεύθηκε η Σίτι σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε πάρει και να βάλει... φωτιά στο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Πελεγκρίνι είχε φάσεις, καλές ευκαιρίες, πίεσε, αλλά το πολυπόθητο τρίποντο δεν ήρθε ποτέ! Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε μονότερμα την αντίπαλό της, αλλά ο Μίλνερ δεν είχε το καθαρό μυαλό για να παγώσει του Λονδρέζους! Στο +5 η Τσέλσι και το ερώτημα που κυριαρχεί σήμερα στον Βρετανικό Τύπο είναι αν το πρωτάθλημα κρίθηκε το βράδυ του Σαββάτου ή αν η Μάντσεστερ Σίτι έχει τον τρόπο να κάνει την ολική επαναφορά! 
Το σκηνικό του Δεκεμβρίου δεν ξεχνιέται, η ομάδα του Μουρίνιο στο +9 και η Σίτι να επιστρέφει στη μάχη του τίτλου χωρίς... επίθεση! Αγουέρο εκτός πλάνων, Τζέκο σε στάδιο ανάρρωσης και μοναδική λύση στους φορ ο... Γιόβετιτς. Τότε, ο Τουρέ, ο Σίλβα και ο Λάμπαρντ την κράτησαν όρθια, η Μάντσεστερ δέχθηκε τα δώρα της αντιπάλου και μπήκε ξανά στο κόλπο!
Είχε χαρακτήρα και οι... εκρήξεις της ομάδας του Πελεγκρίνι ακούστηκαν σε όλη την Πρέμιερ Λιγκ! Υπήρχε μια τεράστια προσωπικότητα, ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος με τις εμφανίσεις του πήρε από το χέρι την Σίτι και την κράτησε όρθια όταν οι Αγουέρο, Τζέκο παρακολουθούσαν από τις εξέδρες. 
Ο Ιβοριανός είναι ο ηγέτης της Σίτι, ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός ματς! Είναι ο ογκόλιθος των «Πολιτών» και το Κόπα Άφρικα... η κατάρα για τη Σίτι! Ο Τουρέ αποχώρησε για την πατρίδα του και έπειτα για την Ισημερινή Γουϊνέα, ώστε να βοηθήσει τη χώρα του να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου!
Η Σίτι έχασε τον ρυθμό της, την πειθαρχία της και τον χαρακτήρα που είχε στο γήπεδο με συνέπεια η διαφορά να πάει ξανά στους πέντε! Ο Πελεγκρίνι πίεσε για την ενίσχυση της ομάδας του στην επίθεση, η Μάντσεστερ έσπρωξε 30 εκατ ευρώ για τον «Killer» Μπονί, αλλά κι αυτόν τον είδε να ακολουθεί τον Τουρέ στο Κόπα Αφρικα! 
Η Σίτι παρουσιάστηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την πλάτη στον τοίχο, γνώριζε πως ενδεχόμενη  ήττα ουσιαστικά θα βάλει τέλος στον φετινό τίτλο. Η Μάντσεστερ μπήκε στο ματς με τον ντεφορμέ Αγουέρο, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό! Κι όμως, οι «Πολίτες» ήταν εξαιρετικά ώριμοι, ο Πελεγκρίνι έκανες εκπλήξεις στην ενδεκάδα και... απέφυγε τους πολλούς κινδύνους, ο Σίλβα και ο Νάβας ήταν εξαιρετικοί, ενώ ο Αγουέρο έδειξε να παίρνει τα πάνω του.
Ο Τουρέ επιστρέφει, η Σίτι θα έχει τρεις εξαιρετικούς σκόρερ, η διαφορά είναι στο -5 και ναι, μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό και να μείνει ολοζώντανη μέχρι τέλους! Το DNA της Μάντσεστερ Σίτι... μεταλλάσσεται, αυτό φάνηκε στη Ρώμη για τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στην επιστροφή της από το -9, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

*Πηγή:  gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: