Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στεφανάκος: «Δεν ήταν ακατόρθωτο»

Ο Μανώλης Στεφανάκος μιλάει για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Αγρίνιο, τονίζει πως το «διπλό» στην Τούμπα δεν ήταν ακατόρθωτο και επισημαίνει ότι είναι προϊόν της σωστής προετοιμασίας.
Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μίλησε στον «Παραπολιτικά 90.1»:
Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Εμείς πήγαμε στην Τούμπα για το καλύτερο. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλός στην έδρα του. Γι’ αυτό βεβαίως, ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και τα καταφέραμε. Δεν ήταν κάτι ακατόρθωτο. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μεγαλύτερη πίεση από τον ΠΑΟΚ. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Βρήκαμε χώρους, πήραμε το προβάδισμα και μαζί την ψυχολογία. Ούτε όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κάποια άλλη φάση εκτός του γκολ και καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε».
Για την πορεία του Παναιτωλικού: «Γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά στην ομάδα. Αν εξαιρέσουμε το μουδιασμένο ξεκίνημα επειδή είχαν έρθει πολλοί νέοι παίκτες και δεν ήξεραν τη φιλοσοφία του προπονητή και τι ζητούσε, σταδιακά μέσα από την δουλειά, βρήκαμε τα πατήματα μας και είμαστε αυτοί που πρέπει, αν και νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε ακόμα στη μέση, θα παίξουμε ακόμα καλύτερα».
Για τους στόχους της ομάδας: «Είμαστε προσγειωμένοι. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ούτε γίναμε από τη μια στιγμή στην άλλη Μπαρτσελόνα. Απ’ την αρχή είπαμε πως πάμε για την παραμονή και το κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που αυτό μέσα από τα αποτελέσματα έρχεται, θα το διεκδικήσουμε. Απ’ το καλοκαίρι είχα πει ότι φέτος θα είμαστε καλύτεροι. Και αυτό γιατί έμεινε ο προπονητής και ήμουν σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα έβγαινε η δουλειά του μέσα στο γήπεδο.  Έτσι και αλλιώς είναι σημαντική η δουλειά του προπονητή, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στην ψυχολογία και την διαχείριση και σε αυτό το κομμάτι φαίνεται και προς τα έξω, πως ο Παναιτωλικός είναι ομάδα του προπονητή».
Για τη μάχη του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός, λόγω ρόστερ και αγωνιστικής κατάστασης φαίνεται πως έχει προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά με τις προσθήκες νομίζω ότι σταδιακά θα ανέβει. Γενικότερα όποια ομάδα, διανύσει μεγαλύτερη περίοδο φόρμας, θα έχει τον πρώτο λόγο».
Για τα κοινά στοιχεία του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης: «Ναι υπάρχουν κοινά στοιχεία. Όχι μόνο στα χρώματα που μοιάζουμε. Έχουν και τα δυο σωματεία σωστή νοοτροπία και υγεία. Αν θυμάστε ο Αστέρας, σιγά-σιγά προχώρησε. Στην αρχή έπαιξε για την σωτηρία του, στη συνέχεια έφτασε στον τελικό Κυπέλλου και  έπαιξε Ευρώπη. Έτσι και εμείς με σταθερά βήματα προχωράμε μπροστά. Πέρυσι παλέψαμε για την σωτηρία, αλλά φέτος πάμε καλύτερα και στοχεύουμε στο κάτι παραπάνω».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Αυτό που θέλω είναι καθιερωθώ στον Παναιτωλικό. Να βελτιώνομαι διαρκώς και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε, μέσα από την ομάδα αναδεικνύεται κάθε παίκτης. Αν βοηθάς την ομάδα, τότε σε βοηθά και αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: