Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Άμυνα και Πέτριτς τον οδηγούν!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για την αντίδραση της ομάδας μετά την κατσάδα για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και το 3-0 επί του Πλατανιά. Το ρεκόρ που κυνηγά η άμυνα και τα γκολ-«τρίποντα» του Πέτριτς.

Άμυνα και Πέτριτς τον οδηγούν
Την αντίδραση που έπρεπε είχε ο Παναθηναϊκός μετά την αποτυχία του αποκλεισμού στο Κύπελλο από την Ξάνθη. Η κατσάδα της Παρασκευής φαίνεται πως έπιασε τόπο, καθώς οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι, παθιασμένοι και πειστικοί στην άνετη νίκη επί του Πλατανιά με 3-0. Μάλιστα αυτό ήταν το όγδοο σερί τρίποντο στο «σπίτι» τους…

«Κλειδί» της επιτυχίας ήταν και πάλι η άμυνα, που στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (στο 1-1 με τον Πανιώνιο). Μάλιστα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κράτησε το μηδέν στη Λεωφόρο σε έκτο σερί ματς πρωταθλήματος, επίδοση που είχαν επαναλάβει τις σεζόν 1995/96, 1996/97 και 2007/08. Το ρεκόρ τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τα οκτώ σερί ματς στην έδρα τους χωρίς «παθητικό», από την περίοδο 1992/93.

Πέρα από την άμυνα, το γρήγορο γκολ του φορμαρισμένου Μλάντεν Πέτριτς άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Ο Κροάτης φορ έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και όλα τους έχουν συνδυαστεί με νίκες, καθώς είχαν προηγηθεί τα ματς με Πανιώνιο (2-1), Παναιτωλικό (0-1), Πανθρακικό (4-0) και Λεβαδειακό (0-1).

Ξεκούραση και Παναιτωλικός

Ο Παναθηναϊκός στρέφει από σήμερα την προσοχή στο ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, μιας και μεσοβδόμαδα υπάρχει το ρεπό λόγω… Νίκης Βόλου. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη κόντρα στους επικίνδυνους (όπως αποδείχτηκε από τη νίκη τους στην Τούμπα) Αγρινιώτες, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Ο Πέτριτς, που αποχώρησε με μικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, δεν έχει κάτι σοβαρό κι αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος. Μάλιστα ο Κροάτης φρόντισε να πάρει την τέταρτη κίτρινη κάρτα χθες και έτσι θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τη Νίκη Βόλου που… δεν θα γίνει. Κάτι αντίστοιχο είχαν προνοήσει να κάνουν Λαγός και Ταυλαρίδης, ενώ ο τελευταίος «χρωστά» μια ακόμη αγωνιστική, κόντρα στον ΟΦΗ, που όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει κι αυτό το ματς.

Σήμερα θα ανακοινωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία (που χθες παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο), που άρχισε από χθες ατομικό πρόγραμμα και θα μπει πλέον με την ομάδα. Η συμφωνία με τη Σάντερλαντ αφορά δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν κι οψιόν αγοράς για το «τριφύλλι».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: