Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

H γκολάρα του Κλωναρίδη και ο κανονισμός του... Μανιάτη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης στέκεται σε κάποιες στιγμές του αγώνα με τον Πλατανιά, στα πολύ δύσκολα που έρχονται για τον Παναθηναϊκό και αναφέρεται στον Ιωαννίδη και τον κανονισμό... Μανιάτη.
H νίκη επί του Πλατανιά με 3-0 σαφέστατα και δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Εξάλλου η ομάδα των Χανίων ήταν μία από τις χειρότερες που πέρασαν από την Λεωφόρο. Αναιμική επιθετικά και αμυντικά είχε προβλήματα. Από αυτό το παιχνίδι κρατάμε το πάθος και την ψυχή, που έβγαλαν οι παίκτες και απλά αναρωτιέμαι, γιατί έπρεπε να αποκλειστεί η ομάδα από την Ξάνθη και από το κύπελλο, για να βγάλει αυτή την ψυχή και το πάθος…
Στο παιχνίδι αυτό με τον Πλατανιά ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία σχετικά εύκολη νίκη φθάνοντας στην 8η συνεχόμενη νίκη στην Λεωφόρο στο πρωτάθλημα και κρατώντας το μηδέν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας. Το πρώτο γκολ ήταν ωραίο σε δημιουργία Λαγού και εκτέλεση Πέτριτς, που ήταν οι δύο καλύτεροι. Ειδικά ο Λαγός έκανε ίσως και το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ενώ ο Πέτριτς πέτυχε με ωραίο τρόπο το γκολ. Το καλύτερο γκολ το πέτυχε, όμως, ο Κλωναρίδης. Όχι απλά γκολ, αλλά γκολάρα. Χρειάζεται, όμως, να βάλει και κάποια γκολ που να είναι κρίσιμα να δίνουν βαθμούς και αυτό δεν το έχει κάνει φέτος. Έχει την δικαιολογία, ότι ο Αναστασίου δεν τον εμπιστεύεται πολύ, αλλά και όταν παίζει υπάρχουν στιγμές, που χάνεται στο γήπεδο. Έχει πολύ καλά τεχνικά στοιχεία, ταχύτητα και είναι στο χέρι του να εξελιχθεί και να γίνει μία σημαντική μονάδα για την ομάδα τα επόμενα χρόνια.
Παραπάνω για αυτό το ματς δεν θέλω να πω πέρα από το ότι ο Μπέργκ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, έχασε και το πέναλτι, ενώ το χειρότερο φετινό του παιχνίδι φέτος ο Στιλ δεν το πλήρωσε με το να δεχθεί γκολ. Είχε μία, δύο λάθος εξόδους με αποκορύφωμα την μεγάλη ευκαιρία του Μιλούνοβιτς στο 20(που ξεκίνησε από οφ-σάιντ που δεν υπέδειξε ο Φαντόπουλος).
Πλέον από εδώ και πέρα τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα δύσκολα με Παναιτωλικό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και εκεί θα κριθεί αν αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πιο ψηλά μέχρι το τέλος. Δεν μιλάω για κατάκτηση του πρωταθλήματος(δεν το πίστευα και δεν το πιστεύω για φέτος), αλλά για να είναι κοντά στην κορυφή.
Ο Μαυρίας είναι μία πολύ καλή προσθήκη για τα άκρα, διότι δίνει ταχύτητα που δεν έχει η ομάδα σε αυτή την θέση, ενώ και ο Νίνης μπορεί με την κάθετη πάσα, που έχει να αξιοποιήσει τον Μπέργκ.
Η πίκρα του κόσμου για το κύπελλο είναι μεγάλη και μόνο με συνεχόμενες νίκες και στα ντέρμπι μπορεί να μετριαστεί η στενοχώρια.
Μου άρεσε που είδα άλλο ένα πιτσιρίκι από τις Ακαδημίες, τον Βασίλη Αγγελόπουλο. Το πλάνο προώθησης παιδιών από τις Ακαδημίες τηρείται πιστά, αλλά έχει και κόστος βαθμολογικό, λογικό όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες που κάνουν κάτι ανάλογο. Στην Ελλάδα δεν το κάνει καμία. Απλά όλα αυτά τα παιδιά και οι άλλοι πιο έμπειροι Έλληνες θα πρέπει να έχουν δίπλα τους από του χρόνου ξένους που θα κάνουν την διαφορά.
ΥΓ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόση φασαρία με την διαιτησία του Ιωαννίδη στην Βέροια. Μια χαρά έπαιξε ο άνθρωπος. Με 9 παίκτες άφησε την Βέροια και με 8 και με 7 αν χρειαζόταν, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Ο Μπαλάφας δήλωσε ότι αποβλήθηκε επειδή μετά την κίτρινη κάρτα, γυρνώντας προς την άμυνα είπε «δεν γίνεται με την πρώτη, κίτρινη ρε μ….». Και όπως δήλωσε επίσης το ίδιο ακριβώς είχε πει σε κάποια άλλη στιγμή ο Μανιάτης, αλλά εκείνος δεν πήρε ούτε κάρτα. Επίσης απορώ. Τι θράσος είναι αυτό, που έχει ο Μπαλάφας. Άκου εκεί κίτρινη κάρτα ο Μανιάτης. Δεν ξέρει ότι στον ΚΑΠ υπάρχει κανονισμός που λέει «δεν βγάζουμε κάρτες στον Μανιάτη». Μπινελίκια μπορεί να ρίχνει ελεύθερα είτε καλύπτει το στόμα του είτε όχι. Επιθέσεις σε αντιπάλους, όπως στον Μπατιόν -όταν αποχωρούσε μετά την κόκκινη- μπορεί να κάνει ελεύθερα ο Μανιάτης. Κανείς δεν τον τιμωρεί, δεν το ήξερε ο Μπαλάφας;
Αντίθετα απορία δεν έχω γιατί στον Ολυμπιακό τους ενόχλησε που έπαιξε δυνατά η Βέροια . Έχουν συνηθίσει στα φιλικά και όταν δίνουν επίσημα παιχνίδια τους κακοφαίνεται.
Για τον Ιωαννίδη δεν έχω να πω κάτι άλλο παρά μόνο, ότι κατάφερε το «πτώμα» του Ολυμπιακού, να το κρατήσει ζωντανό . Με 10 παίκτες αρχικά, με 9 παίκτες στη συνέχεια με κάρτες που δεν έβγαλε σε Σιόβα, Κασάμι, Μανιάτη, που έπρεπε να διπλώσουν και να γίνουν κόκκινες . Και στη συνέχεια, όταν όλα κρίθηκαν χάρισε κόκκινες και στον Μπαργκάν και σε έναν, δύο παίκτες της Βέροιας, για να πουν σήμερα όλοι ότι δεν τιμώρησε το σκληρό παιχνίδι της Βέροιας. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που δεν βλεπόταν, αλλά σήμερα θα αποθεώνεται από όλους, διότι κέρδισε την Βέροια με έναν και δύο παίκτες παραπάνω στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: