Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση»

Μουράτος και Σκορδάς αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία για διάκριση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που αρχίζει την Πέμπτη στο Βόλο. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

«Ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση»
Χωρίς προβλήματα και με πίστη για κάτι καλό ολοκλήρωσε η Εθνική Εφήβων την προετοιμασία της για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που αρχίζει την Πέμπτη στο Βόλο. Η πρεμιέρα θα βρει την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη με την ισχυρή Κροατία (21:15) στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

«Κοιτάμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τον αγώνα της πρεμιέρας. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είμαστε δεμένοι, είμαστε μια παρέα και πάνω από όλα ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και όπως είπα και πριν θα μελετάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα παλεύουμε για το καλύτερο. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς το Μουντομπάσκετ της Κρήτης. Έχουμε την ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση και εδώ στον Βόλο. Και πιστεύω πως όλα τα παιδιά θέλουν και θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να φτάσει ψηλά αυτή η ομάδα», δήλωσε ο γκαρντ της ομάδας, Βασίλης Μουράτος.

Ο Παντελής Σκορδάς με τη σειρά του είπε: «Το Ευρωπαϊκό γίνεται στην χώρα μας και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Κροατία στην πρεμιέρα θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είμαστε όλοι καλά μεταξύ μας , ενωμένοι και πάνω από όλα είμαστε μια ομάδα που θέλει να πετύχει τους στόχους της. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, αλλά αν είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και έχουμε την βοήθεια του κόσμου όλα θα γίνουν όπως τα θέλουμε. Σχεδόν τα μισά παιδιά έχουν γυρίσει από την Εθνική U19, αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη εμπειρία σε μια δύσκολη διοργάνωση όπως αυτή, στην οποία όπως είναι λογικό θα υπάρχει πολύ άγχος ειδικά στην πρεμιέρα. Ο όμιλος μας είναι δύσκολος και η εμπειρία αυτών των παιδιών θα βοηθήσει την ομάδα γενικότερα και τους ίδιους ως παίκτες να ανταπεξέλθουμε στις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε στα παιχνίδια. Όταν ένα τουρνουά γίνεται στην χώρα σου και έχεις την υποστήριξη του κόσμου το βάθρο είναι ίσως το λιγότερο που μπορείς να επιδιώξεις».

Το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης φάσης:

23 Ιουλίου

Α’ Όμιλος (Πορταριά)
14.30 Ισπανία-Γαλλία
19.00 Τσεχία-Ουκρανία

Β’ Όμιλος (Πορταριά)
16.45 Μαυροβούνιο-Λετονία
21.15 Σερβία-Γερμανία

Γ’ Όμιλος (Νέα Ιωνία)
1430 Φινλανδία-Ρωσία
19.00 Ιταλία-Τουρκία

Δ’ Όμιλος (Νέα Ιωνία)
16.45 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Λιθουανία
21.15 Ελλάδα-Κροατία

24 Ιουλίου

Α’ Όμιλος (Νέα Ιωνία)
14.30 Γαλλία-Τσεχία
16.45 Ουκρανία-Ισπανία

Β’ Όμιλος
19.00 Γερμανία-Μαυροβούνιο (Νέα Ιωνία)
21.15 Λετονία-Σερβία (Πορταριά)

Γ’ Όμιλος (Πορταριά)
14.30 Τουρκία-Φινλανδία
16.45 Ρωσία-Ιταλία

Δ’ Όμιλος
19.00 Κροατία-Βοσνία Ερζεγοβίνη (Πορταριά)
21.15 Λιθουανία-Ελλάδα (Νέα Ιωνία)

25 Ιουλίου

Α’ Όμιλος (Πορταριά)
14.30 Ισπανία-Τσεχία
16.45 Ουκρανία-Γαλλία

Β’ Όμιλος
19.00 Σερβία-Μαυροβούνιο (Νέα Ιωνία)
21.15 Λετονία-Γερμανία (Πορταριά)

Γ’ Όμιλος (Νέα Ιωνία)
14.30 Ρωσία-Τουρκία
16.45 Ιταλία-Φινλανδία

Δ’ Όμιλος
19.00 Λιθουανία-Κροατία (Πορταριά)
21.15 Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη (Νέα Ιωνία) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: