Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Χτύπησε... καμπανάκι!!

Λάθη που απαγορεύονται στα ματς με την Μπριζ «πλήρωσε» στην πρόβα τζενεράλε ο Παναθηναϊκός. Οι ορεξάτοι επιθετικά πράσινοι είχαν κενά στην άμυνα και ηττήθηκαν (2-1) απ’ την Ουντινέζε στη Λεωφόρο.

Χτύπησε... καμπανάκι
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα του και ηττήθηκε από την Ουντινέζε με 2-1.

Το άσχημο για τους «πράσινους» τα πολλά προσωπικά λάθη των αμυντικών, αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης σε ατομικά μαρκαρίσματα, αποτελούν προειδοποίηση, ενόψει των αγώνων με την Μπριζ. Οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν καλές συνεργασίες, παρά τις δυνατές προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, αλλά αμυντικά, παρουσίασαν κενά που δεν θα πρέπει να παρουσιάσουν στον κρίσιμο πρώτο αγώνα με την Μπριζ.

Η Ουντινέζε προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με περίφημο γκολ από τον Μπρούνο Φερνάντεζ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Μπεργκ, για να έρθει από ένα λάθος του Τριανταφυλλόπουλου το 1-2 με τον Αγκίρε (76΄). Βραβεύτηκε στο ημίχρονο, ο Ορέστης Καρνέζης από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Το ματς

O Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς με τη διάταξη του σε 4-4-2, με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τον Βέμερ δεξιά και τον Πράνιτς αριστερά, τον Ταυλαρίδη με τον Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας, στην πρώτη τους αναμέτρηση που έπαιξαν μαζί, τον Ζέκα και τον Ατζαγκούν στο πλάι του ρόμβου και στην κορυφή του, τον Νίνη, ενώ οι Καρέλης και Μπεργκ, έπαιξαν μπροστά. Παρά την προσπάθεια όμως του «τριφυλλιού» να μπει καλά στον αγώνα, μια βαθιά μπαλιά του Αντνάν, ο Μπρούνο Φερνάντεζ με μονοκόμματο δεξί πλασέ, «κρέμασε» τον Κοτσόλη για να κάνει το 0-1, σε μια φάση που φέρει κυρίως ευθύνη, ο Στάθης Ταυλαρίδης.

inner

Ο Παναθηναϊκός, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, ενώ παρά το γεγονός πως η Ουντινέζε, έπαιζε πίσω, σε αρκετές περιπτώσεις ο Γιάννης Αναστασίου σε αυτό το διάστημα έκανε παράπονα για τα ατομικά μαρκαρίσματα. Μετά το 25ο λεπτό, ο Καρέλης άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και είχε καλή προσπάθεια στο 27’ με το σουτ του, να φεύγει πάνω από την εστία, στο 28ο λεπτό ο Ατζαγκούν είχε σουτ έξω, ενώ στο 29ο λεπτό, σε ωραία εναλλαγή του Καρέλη με τον Μπεργκ, η μπάλα κατέληξε στον Βέμερ, όμως το σουτ του μετά την κόντρα, έφυγε κόρνερ. Ωστόσο από εκεί και μετά το πρώτο μέρος, κύλησε χωρίς κάποια άλλη καλή στιγμή, με το πρώτο μέρος να τελειώνει στο 0-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση, με ένα πολύ καλό δεκάλεπτο από το 51’ μέχρι το 60’. Στο 53’ ο Πράνιτς έβγαλε σέντρα, ο αμυντικός έκανε το «τσαφ», αλλά ο Μπεργκ αιφνιδιάστηκε. Ο Ζέκα είχε την δική του καλή στιγμή με σουτ στο 55’, αλλά στο 56ο λεπτό, ο Λαγός έβγαλε πανέμορφη μπαλιά στον Μπεργκ, που αφού ξεπέρασε τον Σκουφέτ, έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ζαπάτα νίκησε στην μονομαχία τον Σάντσεθ, αφού πήρε καλύτερη θέση, αλλά στο τετ-α-τετ ο Κοτσόλης έδιωξε με τα πόδια.

inner

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να ρίξει στο ματς μετά το 60’ τους Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο και Λουντ, για να μπει στο ματς και ο Πέτριτς και ο Καλτσάς και να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-1-2 με τους Λουντ, Κουτρουμπή, Ζέκα στο κέντρο και τον Πέτριτς πίσω από τους Καλτσά και Μπεργκ.

inner

Ωστόσο ακόμα ένα τραγικό λάθος στην άμυνα, με την βαθιά μπαλιά πάλι στην πλάτη, τον Τριανταφυλλόπουλο να θέλει να γυρίσει με το κεφάλι και τον Αγκίρε να πλασάρει πάνω από τον Κοτσόλη για το 1-2 της Ουντινέζε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βίντμερ, απείλησε για το 1-3, με διαγώνιο σουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του για την ισοφάριση στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς που απέκρουσε ο Σκουφέτ, αλλά και στο 91’ με την κοντινή κεφαλιά του Λουντ που έφυγε έξω.
 



Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (60’ Κουτρουμπής), Λαγός (60’ Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Ατζαγκούν (60’ Λουντ), Νίνης (66’ Πέτριτς), Καρέλης (70' Καλτσάς), Μπεργκ.

Ουντινέζε: Καρνέζης (46’ Σκουφέ), Βαγκέ (62’ Βέρε), Αλί Αντνάν (46’ Ερτό), Ντανίλο, Κονέ (46’ Μέρκελ), Εντενίλσον (62’ Πασκουάλε), Φερνάντες (83’ Ζαπάτα Α.), Ζαπάτα Μ. (62’ Πιρις), Ντομίτσι (46’ Μπαντού), Πίντσι (46’ Βίντμερ), Τερό (73’ Αγκίρε).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: