Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Άρθο: «Ήταν στην… κόλαση η ΑΕΚ» (WEB TV)

Στο να αφήσει πίσω της την… κόλαση και να παλέψει για το πρωτάθλημα στοχεύει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Άρθο που αποκαλεί «καθρέφτη» του τον Δέλλα και παραδέχεται πως από… ελληνικά ξέρει μόνο να βρίζει!

Άρθο: «Ήταν στην… κόλαση η ΑΕΚ» (WEB TV)
Συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν από κοντά την προετοιμασία της ΑΕΚ στην Πολωνία παραχώρησε ο Θέσαρ Άρθο.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ, ήταν ένας από εκείνους που του έδωσαν… συστάσεις για την «Ένωση», η οποία όπως τονίζει οφείλει να παλέψει για το πρωτάθλημα μετά την «κόλαση» που γνώρισε τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη, αναφέρεται στον Τραϊανό Δέλλα, ενώ σχεδόν με… παράπονο παραδέχεται πως μέχρι τώρα το μόνο που ξέρει να κάνει στα ελληνικά είναι να βρίζει!

Αναλυτικά όσα είπε ο Θέσαρ Άρθο:

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;

"Η πρώτη εντύπωση που έχω για την ομάδα είναι πολύ καλή. Έχουμε μια νεανική ομάδα με τεχνική και ποιότητα. Υπάρχει ποιότητα. Είναι πεινασμένοι για νίκη οι συμπαίκτες μου και αυτό μου αρέσει".

- Στο Ισραήλ είχες αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός της σεζόν. Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνει ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ;

"Δεν ξέρω αν θα γίνω αλλά είναι σίγουρο ότι θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Θα κάνω το καλύτερο και σίγουρα θέλω να γίνω κορυφαίος παίκτης αλλά πρώτα απ΄όλα πρέπει να ξεκινήσουμε σωστά τη σεζόν. Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό και στη συνέχεια έρχεται το ατομικό κομμάτι. Πρώτα απ' όλα η ομάδα".

- Ήταν εύκολη η προσαρμογή στην ΑΕΚ και με ποιους μίλησες για αυτό;

"Οι Έλληνες έχουν ομοιότητες με την Ισπανούς. Το μειονέκτημα σίγουρα είναι η γλώσσα αλλά έχουμε παίκτες που μιλούν αγγλικά αλλά και ισπανικά όπως ο Τζεμπουρ άρα είναι εύκολο να προσαρμοστώ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο εδώ από ότι στην Ισραήλ".

- Για το θέμα της κρίσης πως αισθάνεσαι;

''Στην Ισπανία υπάρχει παρόμοια κατάσταση αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εμείς όμως παίζουμε ποδόσφαιρο και θα πρέπει να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο. Σίγουρα πολλές οικογένειες είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό είναι κάτι πολύ λυπηρό. Το θέμα της κρίσης είναι πολιτικό αλλά εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να συζητάμε για ποδόσφαιρο".

- Οι εντυπώσεις σου από τον Τραϊανό Δέλλα;

"Παίξαμε ένα ματς το 2005 όταν ήμουν με τη Βιγιαρεάλ απέναντι στη Ρόμα και τον θυμάμαι καλά. Φυσικά τον θυμάμαι και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Ήταν σπουδαίος παίκτης και αμυντικός top class. Τον Δέλλα τον βλέπω σαν...καθρέφτη, όπως ήταν αυτός σαν αμυντικός να αντανακλάται και στο δικό μου παιχνίδι. Ήταν σπουδαίος αμυντικός και σίγουρα αυτό τον βοηθάει και στο θέμα της προπονητικής".

- Με τον Βάργκας υπήρξατε και αντίπαλοι...

"Ναι παίξαμε αντίπαλοι και τον ξέρω πολύ καλά όταν εκείνος αγωνιζόταν σε Αντερλεχτ και Μπριζ και εγώ στη Γάνδη. Σίγουρα είναι καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Είναι τοπ παίκτης και θα το δείξει και στην ΑΕΚ".

- Μετά τις πρώτες προπονήσεις το πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα παλέψει για το πρωτάθλημα;

"Πρέπει να το παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο, το level, δεν ξέρω τους αντιπάλους ακόμα δεν ξέρω καλά καλά τους συμπαίκτες μου αλλά πρέπει να παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, ήταν στην...κόλαση τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχουμε την ευκαιρία να το παλέψουμε και να βρεθούμε στην κορυφή και να το κερδίσουμε".

- Μίλησες με συμπατριώτες του για την ΑΕΚ πριν απαντήσεις θετικά στην πρότασή της;

"Μίλησα με τον Μίτσελ τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και με τον Χορχε Λόπες, που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου είπαν μην το σκέφτεσαι, μου είπαν ότι είναι από τα πλέον σημαντικά κλαμπ στη χώρα".

- Ο Μίτσελ τελικά τι σου είπε;

"Μου είπε ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Είναι τεράστιο και σημαντικό κλαμπ. Μιλήσαμε για τη ζωή στην Αθήνα μου εξήγησε για το πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος στην Ελλάδα".

- Πώς θα έκρινες μέχρι τώρα τους συμπαίκτες σου στην άμυνα;

"Το επίπεδο είναι υψηλό. Λαμπροπουλος και Κόλοβέτσιος έχουν ομοιότητες στο παιχνίδι τους, είναι γρήγοροι και πολύ καλοί. Έχουν μέλλον και είναι νεαροί σε ηλικία . Ο Στράτος (σ.σ. Σβάρνας) και μαθαίνει συνεχώς. Εχει κινήσεις και είναι τεχνητής. Γενικά από το επίπεδο της άμυνας μας είμαι εντυπωσιασμένος".

- Το Νο4 σημαίνει κάτι για εσένα;
"Την τελευταία φορά που το φόρεσα ήταν στην Βιγιαρεάλ. Το πήρα μετά από δέκα χρόνια. Είμαι χαρούμενος".

- Έχεις δει καθόλου τον κόσμο της ομάδας;

"Ναι έχω δει φωτογραφίες και βίντεο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι γεμάτο το γήπεδο σε κάθε ματς και φυσικά χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους και εκτός".

- Ελληνικά ξέρεις;
"Μόνο βρισιές. Έχω Έλληνες φίλους στο Βέλγιο που είναι οπαδοί της ΑΕΚ, και μου έχουν μάθει κάποιες κουβέντες αλλά δυστυχώς μόνο βρισιές".





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: