Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δεν τήρησε τα προαπαιτούμενα…!!

Τα επιπόλαια λάθη και η κούραση στο τελευταίο ημίωρο προβλημάτισαν τον Γιάννη Αναστασίου που πρέπει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό έτοιμο με την Μπριζ. Γράφει στο sport-fm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Δεν τήρησε τα προαπαιτούμενα…
Το «καμπανάκι» χτύπησε. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αδυναμίες, λογικές σε ένα βαθμό, στο χθεσινό φιλικό με την Ουντινέζε, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο βράδυ της 28ης Ιουλίους και την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μπριζ. Κι’ αν το σκορ δεν πολυενδιαφέρει, μια και μιλάμε για μη επίσημο παιχνίδι, τα επιπόλαια λάθη είναι αυτά που προβληματίζουν τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος καλείται να παρουσιάσει μια ομάδα πιο σοβαρή κόντρα στους Βέλγους, προκειμένου να μη ζήσουμε ξανά ότι και με τη Σταντάρ Λιέγης.

Πρώτα τα θετικά: Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με ένα 4-3-1-2 και τον Νίνη ως ελεύθερο πίσω από τους Μπεργκ – Καρέλη, είχε υπομονή στην κυκλοφορία του και προσπαθούσε ορθολογικά να σπάσει τη… γραμμή μαζινό των Ιταλών. Βρήκε απέναντί του μια ομάδα, που με ένα παλιομοδίτικο, αλλά αποτελεσματικό 3-5-2, αμυνόταν και έπαιζε την κόντρα. Αυτό τον δυσκόλεψε. Γι’ αυτό και άργησε να βγάλει φάσεις.

Το γεγονός, όμως, ότι προσπαθούσε να επιτεθεί με ένα πλάνο και όχι στο κουτουρού και φυσικά η νοοτροπία του «μπαίνω από νωρίς για να κάνω παιχνίδι», ήταν άκρως θετικό. Οι «πράσινοι» είτε από τον άξονα, είτε από τους πλάγιους μπακ (Βέμερ, Πράνιτς) που ανέβαιναν, προσπαθούσα να δημιουργήσουν ρήγματα. Τα κατάφεραν περισσότερο στην επανάληψη όταν και περισσότερες ευκαιρίες δημιούργησαν και γκολ σημείωσαν με τον Μάρκους Μπεργκ.

Τα αρνητικά έχουν να κάνουν με την ανασταλτική λειτουργία και κυρίως τα φτηνά γκολ που δέχθηκε το «τριφύλλι». Στο πρώτο υπάρχει αδράνεια από τον Ταυλαρίδη και στο δεύτερο προσωπικό λάθος του Τριανταφυλλόπουλου. Κι’ αν στα φιλικά… δεν τρέχει και κάτι, από την Τρίτη τέτοια λάθη δεν θα συγχωρούνται. Διότι θα παίζεται μια πρόκριση, το πρεστίζ του συλλόγου και φυσικά τα εκατομμύρια της ΟΥΕΦΑ. Κι επειδή ανάλογο «έργο» είδαμε πέρυσι με τη Σταντάρ, η επιπολαιότητα και η απροσεξία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν και φέτος, που, ούτως ή άλλως, η ομάδα είναι και πιο ώριμη.

Αρνητικό, επίσης, ήταν το φαινόμενο των… αργών επιστροφών. Στο τελευταίο 20λεπτο, η Ουντινέζε όποτε ανέβαινε έβρισκε… ανοικτές λεωφόρους. Οι «πράσινοι» αργούσαν να γυρίσουν, δείγμα της κούρασης από την προετοιμασία και των δυνατών προπονήσεων της τελευταίας εβδομάδας.

Εν ολίγοις, ζητείται βελτίωση και στον δημιουργικό και στον ανασταλτικό τομέα από τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα παιχνίδια με την πιο έτοιμη Μπριζ. Τα επιπόλαια λάθη ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, το μη καθαρό μυαλό, επίσης. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιαστεί μεταμορφωμένος κι ας μην… τήρησε τα προαπαιτούμενα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: