Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Την Τρίτη θα φανεί, αν πήρε το μάθημά του!!


Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο sport-fm.gr για την στόχευση που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟ, στο πρώτο ματς με την Μπριζ, με αφορμή τα όσα κατέγραψε στο φιλικό με την Ουντινέζε.

Την Τρίτη θα φανεί, αν πήρε το μάθημά του
Λαμβάνω υπόψη, το ρεπορτάζ του Τάσου Νικολογιάννη, πως οι προπονήσεις, αυτή την εβδομάδα, είναι πιο έντονες, οπότε υπάρχει ενός είδους ελαφρυντικό, μιας και οι παίκτες είναι δύσκολο ν’ ανταποκριθούν ακόμα σε και φιλικό, με τόσο σκληρό πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην είμαι προβληματισμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού, απέναντι στην Ουντινέζε, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά να μην έχω και απορίες, για κάποιες επιλογές, στις οποίες δείχνει εμπιστοσύνη ο Γιάννης Αναστασίου, αν θεωρήσουμε πως αυτή η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στην Λεωφόρο, θα είναι η βασική.

Ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν μαζί ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ, στο κέντρο της άμυνας. Στο πρώτο γκολ σίγουρα φέρει ευθύνη ο πρώτος, είναι ευνόητο πως δεν μπορεί να υπάρχει «χημεία» ανάμεσα σε δύο οποιουσδήποτε αμυντικούς τόσο σύντομα και αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να «ζήσει» ή να «πεθάνει» ο Παναθηναϊκός στις αναμετρήσεις με την Μπριζ. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο, είναι πως πολλά πράγματα που πάνε στραβά στην άμυνα του «τριφυλλιού» προέρχονται από ατομικά λάθη, ή από «πουλήματα» της μπάλας που γίνονται στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και η κατάλληλη αντίδραση, όταν χάνεται η μπάλα.

Το πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μπριζ, είναι ν’ αποφύγει τα εύκολα λάθη. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά των αμυντικών, αλλά σε όλων των παικτών, ειδικά αυτών της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει πρώτο του μέλημα στον αγώνα της Λεωφόρου, την προσεχή εβδομάδα, να μην δεχτεί γκολ. Το κριτήριο του Αναστασίου, αν επικρατήσει αυτό το σκεπτικό, είναι η χρησιμοποίηση παικτών που θα κάνουν τα λιγότερα σφάλματα και με τις αρετές τους, θα κάνουν πιο συμπαγή την μεσαία γραμμή.

Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός πιθανώς να είναι προτιμότερο να πάει με τριάδα στο κέντρο, παρά με «ρόμβο» στον αγώνα της Λεωφόρου, μιας και η κατάσταση μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεν θέλω, να πάω την κουβέντα, σε υπόδειξη παικτών που θα προτιμούσα εγώ. Απλά, ευελπιστώ ο Γιάννης Αναστασίου, να έχει μάθει, πως τα «κολλήματα» με συγκεκριμένους παίκτες, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Την έλλειψη ρυθμού, την αποδίδω στο φορτσάρισμα αυτή την εβδομάδα των προπονήσεων. Ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να αφήσει εκείνος χώρους στην αντίπαλο του, να μην ρισκάρει άσκοπα ανεβάσματα των γραμμών του, για να πιέσει την Μπριζ, που σίγουρα εντόπισε αυτό το πρόβλημα με τις μακρινές μπαλιές που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Μιας που οι Βέλγοι είναι και πιο έτοιμοι, δεν θα ήταν φρόνιμο, να ανοίξει τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός, ούτε να προσπαθήσει ν’ ανεβάσει τις γραμμές του ψηλά για πρεσάρισμα. Το «τριφύλλι» στο πρώτο ματς με την Μπριζ, θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσει το μηδέν. Αν τα καταφέρει και για νίκη θα έχει ελπίδες και για πρόκριση.

Το στοίχημα για τον Παναθηναϊκό, είναι αν μπορεί σε έξι μέρες, μπορεί να εμφανιστεί, φρέσκος, μα πάνω απ’ όλα ξεκούραστος πνευματικά για να μην κάνει σφάλματα στην άμυνα, για να μπορέσει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: