Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απορώ γιατί θέλει ξένους διαιτητές!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκφράζει μέσα από το blog του στο Gazzetta την απορία του γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Απ΄ ότι καταλαβαίνω, ο Παναθηναϊκός πρόκειται να ζητήσει ορισμό ξένων διαιτητών στο επικείμενο ντέρμπι, σα συνέχεια της δήλωσης του Σάββα Θεοδωρίδη ότι ο ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να σφυρίζουν ξένοι ρέφερι στο ελληνικό πρωτάθλημα.
ADVERTISEMENT
Βέβαια είναι μία…λεπτομέρεια ότι από τους κανονισμούς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό. Γιατί εγώ αλλού θέλω να καταλήξω: απορώ πραγματικά πως ο Παναθηναϊκός θέλει ξένους διαιτητές για το ντέρμπι! Γιατί, συγνώμη, πότε κέρδισε ο Παναθηναϊκός με ξένους διαιτητές, για να θέλει να διαιτητεύσει Ευρωπαίος ρέφερι το ματς με τον Ολυμπιακό;
Όπως τα βάζω κάτω, ο Παναθηναϊκός στα πέντε-έξι τελευταία χρόνια έχει δώσει 36 παιχνίδια με ξένους διαιτητές, δηλαδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και μάλιστα κατά βάση στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι έχει κερδίσει ελάχιστα, με κατά τεκμήριο εξαιρετικά αδύναμες ομάδες. Δύο με τη Μάδεργουελ της Σκωτίας, δύο με τη Μίντιλαντ της Δανίας (οι δύο μόνες προκρίσεις του) και τρία με την Μπριζ, τη Μάριμπορ και τη Μακάμπι (από τις οποίες όμως αποκλείστηκε).
Έτσι δεν είναι;
Ο Παναθηναϊκός έχει από την άνοιξη του 2010, δηλαδή μετά την τελευταία επιτυχία του στην Ευρώπη, την πρόκριση επί της Ρόμα στο Γιουρόπα τον Φλεβάρη του 2015, αναλυτικά τα εξής παιχνίδια: 6 ματς σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, 12 ματς σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, δύο ματς σε νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, 10 ματς σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ κι έξι ματς σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ. Σύνολο 36 ματς.
Σε αυτά τα 36 ματς, έχει μόλις εφτά νίκες, με τις μισές να μην έχουν καν αντίκρισμα! Κι έχει και 11 ισοπαλίες και 18 ήττες! Δηλαδή, από τα 36 παιχνίδια του, τα μισά τα έχει χάσει! Και, προσέξτε, παίζοντας σχεδόν όλα αυτά τα ματς, με αντιπάλους υποδεέστερους του Ολυμπιακού (με εξαίρεση φυσικά τα δύο με την Μπαρτσελόνα)…
Ακόμη και μέσα στη Λεωφόρο, τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με ξένους διαιτητές; Ήττες από Σταντάρ Λιέγης, Ντινάμο Μόσχας, ΠΣΒ Άϊντχοβεν κι ισοπαλίες με Γκαμπάλα κι Εστορίλ. Μόνο τη Μίντιλαντ και την Μπριζ έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός μέσα στο σπίτι του.
Με τέτοια αποτελέσματα με ξένους διαιτητές, λογικά δεν απορώ για την επιθυμία του Παναθηναϊκού να παίξουν ξένοι στο ντέρμπι; Τι τον κάνει να πιστεύει τον Παναθηναϊκό ότι κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει καλύτερη τύχη με ξένους ρέφερι; Με ποιους ξένους; Με αυτούς που χάνει συνεχώς στα Κύπελλα Ευρώπης, εδώ και 5,5 χρόνια;…Θέλει ξένους διαιτητές, με τους οποίους χάνει; Εκτός κι αν ζητήσει ξένους για λόγους εντυπώσεων-γιατί και το παιχνίδι των εντυπώσεων μέσα στο πρόγραμμα είναι-οπότε εκεί πάω πάσο.
ΘΑ μου πείτε, γιατί βγήκε και είπε ο Σάββας, «φέρτε μας και ξένους διαιτητές». Μα είναι σαφές. Το εξήγησε στην ίδια τη δήλωσή του: «Εμείς παίζουμε με τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη με τους ξένους διαιτητές και τις κερδίζουμε η, τέλος πάντων στεκόμαστε όρθιοι απέναντί τους. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, κερδίζουμε και με τους Έλληνες και με τους ξένους διαιτητές».
Απλό είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός τι συμφέρον έχει να παίξει με ξένους διαιτητές, αφού με αυτούς χάνει!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: