Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τέσσερις... και στη μέση ο πρώτος τίτλος!!


Τέσσερις... και στη μέση ο πρώτος τίτλος

Μέχρι εδώ καλά έφτασαν... Οι τέσσερις ομάδες που απέμειναν φέτος στο Λιγκ Καπ, έκαναν τη φάση των ημιτελικών υπόθεση... Πρέμιερ Λιγκ και το england365.gr φανερώνει τους λόγους για τους οποίους οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και Στόουκ θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.  
Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε... Το Λιγκ Καπ είναι ο πρώτος, επίσημος τίτλος της σεζόν και όχι το Community Shield, το οποίο έχει ακόμα μια άτυπη μορφή με την αναμέτρηση της Πρωταθλήτριας και της Κυπελλούχου ομάδας κάθε περσινής σεζόν και λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν από την έναρξη κάθε νέου πρωταθλήματος.
Το φετινό Capital One Cup, οδηγήθηκε στα ημιτελικά, όπου θα σημειωθούν δύο αγώνες για κάθε ζευγάρι, με την κληρωτίδα αργά το βράδυ της Τετάρτης να στέλνει τη Λίβερπουλ στην έδρα της Στόουκ για το πρώτο μεταξύ τους ματς μετά την εντυπωσιακή πρόκριση της ομάδας του Κλοπ με το τελικό 6-1 επί της Σαουθάμπτον, ενώ, η Έβερτον θα υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Σίτι.
Τα πρώτα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα της 4ης Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί, στα τέλη του μηνός, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φλεβάρη στο «στολίδι» του Λονδίνου, το «Γουέμπλεϊ».
Πάμε να δούμε τα κίνητρα που έχει καθεμιά από το φετινό καρέ, έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο να διεκδικούν τις θέσεις του μεγάλου τελικού...
Λίβερπουλ: Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα... υποβάθμισης της διοργάνωσης από τους «κόκκινους» για να δώσουν βάση στην αναρρίχηση στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ ή για την Ευρώπη. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έκρυψε ότι θέλει το τρόπαιο, μετά το τρομερό πέρασμα της ομάδας από το «St. Mary's», το βράδυ της Τετάρτης κι ας μην ήξερε ότι τελευταία φορά που η Λίβερπουλ πήρε το Λιγκ Καπ ήταν το 2012. Σίγουρα θα θέλει και ο ίδιος στην πρώτη του χρονιά στον σύλλογο να πανηγυρίσει μια επιτυχία, ανεξάρτητα αν δεν θεωρείται μεγάλη απ' όλους. Ο Κένι Νταλγκλίς βρισκόταν στον πάγκο των «κόκκινων» την τελευταία φορά που εκείνοι έδωσαν το «παρών» στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας και το τρόπαιο απέναντι στην Κάρντιφ, για να προσληφθεί την επόμενη σεζόν πια, μετά την κάκιστη θητεία του Ρόι Χότζον, ο Μπρένταν Ρότζερς. Και πέρυσι, πάντως, η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από τη διεκδίκηση του τροπαίου, όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τσέλσι σε δύο πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Έβερτον: Δεν το έχει κατακτήσει ποτέ! Θέλει περισσότερο κίνητρο κανείς στα «ζαχαρωτά» για να κυνηγήσει το τρόπαιο, τη στιγμή που αποτελεί ίσως τον μοναδικό εφικτό και ρεαλιστικό στόχο της ομάδας αυτή τη στιγμή; Με τις ευρωπαϊκές θέσεις να είναι το... ταβάνι κάθε χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και ό,τι περισσότερο έρθει θα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο από τον σύλλογο, η ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί είναι μεγάλη κι ας υπάρχει απέναντι φέτος στα ημιτελικά η πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι. Οι μοναδικές φορές που η Έβερτον έχει σημειώσει συμμετοχή στον τελικό του Λιγκ Καπ, είναι πίσω στο 1977 και το 1984. Την πρώτη από αυτές τις δύο φορές, χρειάστηκαν τρία διαφορετικά παιχνίδια για να καταλήξει σε μια από τις δύο φιναλίστ το τρόπαιο, με την Άστον Βίλα να το κάνει τελικά δικό της χάρη στο τελικό 2-3 στην παράταση (0-0 το πρώτο ματς, 1-1 το δεύτερο), ενώ, στον τελικό του '84, χάθηκε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με τη Λίβερπουλ στη ρεβάνς να παίρνει νίκη με σκορ 1-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Σε απόλυτη αντίθεση με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες από το μεγάλο λιμάνι, για τη Μάντσεστερ Σίτι, το Λιγκ Καπ ίσως να μη σημαίνει και τίποτα. Δεν παύει όμως να το κυνηγάει κι αν της «κάτσει», να το δεχθεί με μεγάλη χαρά. Είναι κι αυτό ένα τρόπαιο που μπαίνει στο παλμαρέ του συλλόγου, άσχετα αν τα εκατομμύρια των Σεΐχηδων επιτάσσουν επιτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Ευρώπη πολύ περισσότερο από το Capital One Cup και το Κύπελλο Αγγλίας. Με το Λιγκ Καπ, ωστόσο, οι «πολίτες» έκαναν το πρώτο τους νταμπλ επί παρουσίας του Σεΐχη Μανσούρ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η αρχή για τους τίτλους έγινε στο 2011 με το Κύπελλο κι δύο χρόνια αργότερα, η Σίτι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας, ενώ είχε κατακτήσει αρκετό καιρό νωρίτερα το Λιγκ Καπ, του 2014, με το 3-1 επί της Σάντερλαντ που ήρθε με ανατροπή στο σκορ. Η φετινή δυναμική της, την καθιστά μεγάλο φαβορί για τη φετινή διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί στις 28 του μηνός...

Στόουκ: Κι όμως, έχει να παρουσιάσει μια κατάκτηση, αφήνοντας την Έβερτον, τη μοναδική ομάδα από τις τέσσερις των ημιτελικών που δεν πάρει ούτε μια φορά στα χέρια της το συγκεκριμένο τρόπαιο! Οι «πότερς», που υπολογίζουν πολλά στη δυναμική του «Μπριτάνια» και θέλουν να εξασφαλίσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ προτού επισκεφθούν εκείνοι το «Άνφιλντ» με πίστη και ελπίδα για μια – ομολογουμένως – μεγάλη έκπληξη και να έχουν να σκεφτούν στη συνέχεια την παρουσία τους στο «Γουέμπλεϊ». Το 1972, λοιπόν, η Στόουκ επιβλήθηκε 2-1 της Τσέλσι στο παλιό «Γουέμπλεϊ», για να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο, ενώ, είχε συμμετάσχει ακόμα μια φορά στον τελικό, τη σεζόν 1963-1964, όταν είχε ηττηθεί 3-2 από τη Λέστερ στη ρεβάνς του ισόπαλου 1-1 του πρώτου αγώνα. Πάντως, μετά το περσινό, εξευτελιστικό 6-1 της Λίβερπουλ στο «Μπριτάνια», στο τελευταίο ματς του Τζέραρντ, οι «κόκκινοι» τα βρήκαν σκούρα στην έδρα της προσεχούς αντιπάλου τους στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, με τον Κουτίνιο να δίνει την ... αγχωτική λύση με το γκολ στο 86ο λεπτό του μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος...



Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: