Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Όταν η φιλοδοξία νικάει το χρήμα…!!


Όταν η φιλοδοξία νικάει το χρήμα…

Το χρήμα κινεί τον κόσμο, αλλά δεν αποτελεί το Α και το Ω στη ζωή μας. Και όταν κάποιος… σνομπάρει 20 εκ. ευρώ για να κυνηγήσει το όνειρο να γίνει προπονητής, τότε, απλώς, του «βγάζεις το καπέλο».

Η είδηση της πρόσληψης του Γκάρι Νέβιλ στην τεχνική ηγεσία της Βαλένθια στη θέση του Νούνο, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Μάλλον, όμως, αφορά όσους δεν γνωρίζουν την σχέση που έχει ο 40χρονος Άγγλος με τον ιδιοκτήτη της ισπανικής ομάδας. Εκτός από το γεγονός ότι ο αδερφός του, Φιλ ήταν και παραμένει στο τεχνικό επιτελείο των «νυχτερίδων», ο επιχειρηματίας από την Σιγκαπούρη, Πίτερ Λιμ αγόρασε από τα δύο αδέρφια και τους Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς και Νίκι Μπατ, μερίδιο μετοχών της Σάλφορντ Σίτι.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το θέμα δεν είναι η πρόταση συνεργασίας που δέχθηκε από τη Βαλένθια, αλλά η αποδοχή αυτής. Ο Νέβιλ βρίσκεται εδώ και τριάμισι χρόνια στο πλευρό του Ρόι Χότζον στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, ενώ από το ξεκίνημα της σεζόν 2011-12, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει ρόλο σχολιαστή σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, το Sky Sports. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να αφήσει την τηλεοπτική… καριέρα και τον πακτωλό χρημάτων που επρόκειτο να του προσφερθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, για να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, αναλαμβάνοντας τις «νυχτερίδες»; Η απάντηση είναι μονολεκτική και είναι η εξής: Φ-Ι-Λ-Ο-Δ-Ο-Ξ-Ι-Α!

Και όταν η φιλοδοξία νικάει το χρήμα, οφείλουμε να «βγάλουμε το καπέλο» και να σεβαστούμε την απόφαση αυτού που την πήρε. Σε ΑΥΤΗ τη φάση της ζωής του, ο πρεσβύτερος από τους αδερφούς Νέβιλ έβαλε στην άκρη τα χρήματα γιατί στο μυαλό του έχει άλλα… Και τα χρήματα που… σνόμπαρε δεν ήταν καθόλου λίγα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, η διοίκηση του Sky Sports επρόκειτο να του προσφέρει νέο πολυετές (πιθανότατα πενταετές) συμβόλαιο με απολαβές που θα ξεπερνούσαν τα 20 εκατ. ευρώ. Διόλου άσχημα για κάποιον, προκειμένου να έχει ρόλο σχολιαστή.

Θα πει κάποιος, λίγα θα πάρει από τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της ισπανικής ομάδας; Η απάντηση είναι: «σίγουρα όχι», αλλά θα είναι σαφώς λιγότερα και σίγουρα δεν αποτελούν την βασική προτεραιότητα. Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι δεν τα έχει ανάγκη, έχοντας βγάλει πολλά ως ποδοσφαιριστής, αλλά όταν αγαπάς τα χρήματα, ψάχνεις μονίμως τρόπους για να τα κάνεις ακόμη περισσότερα. Πιο... τσεκαρισμένο δεν γίνεται!

Ο ίδιος έχει… καψούρα να κάνει καριέρα προπονητή. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του, γι’ αυτό και κράτησε τη θέση στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Αγγλίας. Μετά τα τελικά του Euro 2016, όπου θα βρίσκεται η Αγγλία, τελειώνει το συμβόλαιο του Ρόι Χότζον και μια από τις προοπτικές που τον εξιτάρει στον μέγιστο βαθμό, είναι να αναλάβει πρώτος προπονητής, αν δεν ανανεωθεί η συνεργασία της ομοσπονδίας με τον 68χρονο τεχνικό. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που υπέγραψε στη Βαλένθια μέχρι το τέλος της σεζόν. Το δεύτερο μεγάλο όνειρό του είναι να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, στην οποία πέρασε τα 20 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το τέλος της δεύτερης καριέρας, που επί της ουσίας ξεκίνησε τώρα ο Γκάρι Νέβιλ, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε την αποφασιστικότητα να «κυνηγήσει» το όνειρό του. Ως ποδοσφαιριστής, μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος ή ο πιο ταλαντούχος στον κόσμο, αλλά λέει πολλά το γεγονός ότι έμεινε για όλη την καριέρα του στους «κόκκινους διαβόλους», έχοντας προπονητή τον πολύ απαιτητικό, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ποδοσφαιρικό μυαλό είχε σίγουρα και αυτό θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια να κάνει καριέρα ως προπονητής.

Και συνήθως, όποιος παλεύει με πείσμα για να κατακτήσει τα όνειρά του, συνήθως τα καταφέρνει. Και ποιος ξέρει; Ίσως επιβεβαιωθεί και γι’ αυτόν η ρήση του Πάουλο Κοέλιο: «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Και το όνειρο του Γκάρι Νέβιλ δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, άπιαστο!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: