Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Mr. Πογέτ, άλλο είμαι ισχυρός, άλλο κάνω επίδειξη δύναμης...!!


Mr. Πογέτ, άλλο είμαι ισχυρός, άλλο κάνω επίδειξη δύναμης...

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για την επικίνδυνη κουβέντα που έχει ανοίξει ο Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ

Του Θοδωρή Τσούτσου

Είναι προφανές ότι ο Γκουστάβο Πογέτ αισθάνεται πολύ ισχυρός. Το γιατί, το γνωρίζει εκείνος και η διοίκηση. Αλλά πάντως, αισθάνεται ισχυρός. Και αυτό, όταν δεν μπορεί κάποιος να το διαχειριστεί, μπορεί να γίνει και επικίνδυνο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει έρθει για να δουλέψει. Καλά ή όχι, θα τον κρίνει η πορεία. Αλλά πάντως έχει έρθει για να αφιερώσει χρόνο και κόπο στην ομάδα. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καθημερινά στις προπονήσεις για να το αντιληφθεί αυτό.

Σημαντικό θεμέλιο για να πετύχει ένας προπονητής, ειδικά εκείνος που μάς έρχεται από μακριά και που δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να αισθανθεί από το ξεκίνημα της θητείας του δυνατός. Οτι τού έχουν εμπιστοσύνη, ότι πιστεύουν σε εκείνον.

Ο Πογέτ φαίνεται να το έχει αυτό και πολύ περισσότερο φαίνεται να το απολαμβάνει. Ο προηγούμενος, όμως, που το είχε σε τόσο αυξημένο επίπεδο στην ΑΕΚ, ήταν ο Λορένθο Σέρα Φερέρ. Με τα γνωστά αποτελέσματα...

Ασφαλώς και είναι πολύ ποδοσφαιρικό σε μια ομάδα ο προπονητής σου και να αισθάνεται και να είναι ισχυρός. Αρκεί να αντιλαμβάνεται ποια είναι τα όρια σε αυτή του τη δύναμη. Αν τα ξεπεράσει, μπορεί τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα για τον ίδιο, αλλά βέβαια και την ομάδα.

Ο Πογέτ είναι προπονητής στην ΑΕΚ κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Ούτε σαράντα ημέρες. Και ήδη γνωρίζουμε ότι θα κάνει αλλαγές στο ρόστερ, θα διώξει, πιθανόν θα φέρει κιόλας, θα αλλάξει την ομάδα. Το να το λέει με κάποιο τρόπο και σε κάθε περίπτωση να το αφήνει να εννοηθεί αυτό ένας προπονητής, δημιουργεί πάντα πολύ μεγάλο θέμα στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

Δεν γίνεται ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας να χωρίζει τους παίκτες του σε "παραμένοντες" και σε ανεπιθύμητους". Το αν η διοίκηση της ομάδας έχει, που την έχει, τέτοια διάθεση, να κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από τον προπονητή.

Διότι έτσι ανακατεύονται τα αποδυτήρια. Οι ποδοσφαιριστές, αντί να κοιτάζουν τη δουλειά τους, προσπαθούν συνεχώς να ερμηνεύσουν τον προπονητή τους. Μία του κίνηση, μία φράση του, τον τόνο της φωνής του, ένα ανοιγόκλειμα των ματιών του (που λέει ο λόγος).

Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί καλή υπηρεσία για μια ομάδα. Μάλλον κινδύνους δημιουργεί. Διότι άλλο είναι ένας προπονητής να είναι ισχυρός και άλλο να θέλει να κάνει επίδειξη της δύναμής του. Το δεύτερο είναι λίγο άκομψο μίστερ...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: