Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μήπως κοντράρουν τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο…!!


Μήπως κοντράρουν τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τα παιχνίδια της τελευταίας φάσης του Κυπέλλου.

• Το χθεσινό κομμάτι μου είχε τίτλο, «μετά από Ολαϊτάν και Φορτούνη, ποιος;…» και φωτογραφία του Κολοβού. Ήταν κι η απάντηση η φωτογραφία. Μία απάντηση που δόθηκε μέσα κι από αυτό το παιχνίδι στα Χανιά, για το ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος παίκτης του Ολυμπιακού, που σιγά σιγά μπορεί να αναδειχθεί μέσα από το Κύπελλο…

• Αν δούμε γενικά τα παιχνίδια αυτής της φάσης του Κυπέλλου, θα διαπιστώσουμε ότι είχαν αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, σχεδόν όλα. Κι ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη φάση, αφού εκεί πλέον φαίνεται πως θα είναι οι πιο δυνατές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Αστέρας, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Ατρόμητος (η, ο Πλατανιάς) κι ο ΠΑΟΚ, αφού ο προπονητής της Καλλονής, ο Καραγεωργίου είπε ξεκάθαρα, παρά τη νίκη της ομάδας του (!), ότι δεν την ενδιαφέρει το Κύπελλο…

• Στα προημιτελικά πράγματι θα δούμε αρκετά σπουδαία παιχνίδια, ίσως και ντέρμπι!

• Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, αξίζει η παρατήρηση ότι ο Παναθηναϊκός, έστω αυτή τη φορά με τη βοήθεια του παίκτη παραπάνω, γύρισε πάλι εις βάρος του παιχνίδι και δη στο τέλος. Όπως είχε κάνει και στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι-ακόμη και στο εντός έδρας νικηφόρο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό τις προάλλες δέχθηκε πάλι πρώτος γκολ. Το είχε κάνει στη Λεωφόρο και με την Κλαμπ Μπριζ στις αρχές της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον από δυνάμεις είναι καλά. Μόνο που αυτό δεν αρκεί, αν τρώει συνεχώς πρώτος γκολ στο α΄ ημίχρονο.

• Ήταν, πάντως, και τυχερός στη φάση του 2-1 χθες, αφού ο Τζημόπουλος κοιμήθηκε ύπνο βαθύ και μάρκαρε με τα μάτια στο κόρνερ τον Πέτριτς, κατά την γνώμη μου μακράν καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού και στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει παίξει (με Αστέρα, Παναιτωλικό και Γιάννινα).

• Διαιτητικά, τόσο το 1-0, όσο και το 1-1 ήταν οριακά οφσάϊντ. Δύσκολες φάσεις για τους επόπτες. Αντίθετα, ξεκάθαρα ήταν σωστή η αποβολή του Καρανίκα και η ακύρωση του γκολ του Καλτσά. Λιγότερο οριακή ήταν στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ η φάση του Αραβίδη στο τέλος, που έφευγε για το 0-2, χωρίς να είναι οφσάϊντ.

• Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Λεβαδειακός πόνταρε να προηγηθεί 1-0 σε ένα 15λεπτο μεγάλης πίεσης στο ξεκίνημα του ματς, δεν του έκατσε κι όταν η ΑΕΚ είχε το δικό της τέταρτο στο ίδιο ημίχρονο, ευτύχησε να την πατήσει ο καλός νεαρός γκολκίπερ Τσιντώτας στο σουτ του Βάργκας, που ήταν ιδανικό για μία θεαματική επέμβαση, αλλά ο τερματοφύλακας έκανε γκάφα και το έφαγε.

• Η ΑΕΚ με τον Πογέτ έχει βρει ένα τρόπο παιχνιδιού μακριά από το ΟΑΚΑ και παίρνει αυτό που θέλει, με σφιχτή άμυνα και με κάποια πιεστικά διαστήματα μπροστά. Πλάκα πλάκα η ΑΕΚ μετά τα τέσσερα στο Καραϊσκάκη έχει πέντε διπλά και τις ισοπαλίες σε Λεωφόρο και Ν. Σμύρνη (όπου έχανε, ισοφάρισε κι έμεινε στο τέλος με 10 παίκτες).

• Να δούμε μήπως είναι πιο ανταγωνιστικό το Κύπελλο απ΄ ότι το πρωτάθλημα, όπου ενδιαφέρον σε επίπεδο κορυφής έχει μέχρι που θα φτάσουν τα ρεκόρ του Ολυμπιακού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: