Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

«Δεν είναι αλαζόνας ο Βλαχοδήμος»


«Δεν είναι αλαζόνας ο Βλαχοδήμος»

Ο Π. Δερμιτζάκης ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο που τον έζησε στον Εργοτέλη και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ. «Είναι σε σύγχυση η ομάδα», σχολίασε.

Στα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις φήμες που κυκλοφόρησαν περί πιθανής επιστροφής του στην ομάδα, αλλά όχι ως τεχνικός (είχε ακουστεί για τιμ μάνατζερ) και στις δυνατότητες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παύλος Δερμιτζάκης.

«Έτυχε να συναντήσω τον κύριο Βεζυρτζή και μιλήσαμε για τον αθλητισμό και τον ΠΑΟΚ, μέχρι εκεί», είπε διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» και σχολίασε ότι η πρώην ομάδα του είναι σύγχυση.

Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα εξτρέμ με τον οποίο συνεργάστηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο στον Εργοτέλη, μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια και τόνισε ότι το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι δεν αποδίδει στο αμυντικό κομμάτι.

Αναλυτικά μίλησε στην εκπομπή «Αντεπίθεση τώρα» των Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιου για:

-το αν συζητήσει με τον Νίκο Βεζυρτζή το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ: «Ζω στη Θεσσαλονίκη και έτυχε να συναντήσω τον κύριο Βεζυρτζή, για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και στον ΠΑΟΚ. Μεγαλούργησε ο ΠΑΟΚ και με την συνδρομή του κυρίου Βεζυρτζή. Του ευχήθηκα σιδεροκέφαλος, μιλήσαμε για ποδόσφαιρο και… μέχρι εκεί. Είμαι προπονητής, αυτή είναι η ιδιότητα μου, με αυτό ασχολούμαι, εκεί θέλω να πορευτώ. Μιλήσαμε για πολλά πάνω στον ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο».

-το πλάνο του φετινού ΠΑΟΚ και τις αλλαγές που αναμένονται: «Η φιλοσοφία με την οποία χτίστηκε η ομάδα το καλοκαίρι είναι πολύ σωστή. Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας, θέλει να φτιάξει κορμό με νέους παίκτες. Έχει πλάνο τριετίας, γρήγορα όμως αυτό το πλάνο αμφισβητείται. Τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που πρέπει. Κανένα πλάνο όταν δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα δεν συνεχίζεται. Αυτό δεν είναι καλό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Όταν και η ίδια η ομάδα, ο μεγαλομέτοχος που βάζει τα λεφτά του και δεν βλέπει κάτι που έχει στο μυαλό του, κάνει αλλαγές και φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι πάντα το σωστό αν θέλετε την άποψη μου. Θεωρώ γενικά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι σε σύγχυση. Θα πρέπει να κάνουν κάτι ώστε να σώσουν μια χρονιά».

-το αν πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Αυτοί που διαχειρίζονται την ομάδα, πρέπει να κάνουν τις κινήσεις που απαιτούνται. Θέλει ενίσχυση, μεταγραφές έτοιμων παικτών με ρυθμό και παιχνίδια. Πρέπει να φτιάξει η εικόνα της ομάδας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα».

-το γεγονός ότι έχει «πιάσει» μόνο ο Ροντρίγκες από τις καλοκαιρινές μεταγραφές «Θεωρείται κακό χτίσιμο της ομάδας. Για μένα και οι δέκα μεταγραφές είναι υπερβολή, αλλά όταν εκτιμάς ότι πρέπει να γίνουν τόσες και απ’ αυτές μόνο ο Ροντρίγκες έχει πιάσει, δεν έχει πιάσει το πλάνο. Ο κύριος Βεζυρτζής είναι προβληματισμένος. Είναι έξυπνος, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

-τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη: «Έχει στόχος και οράματα για την ομάδα, βάζει τα λεφτά του ο κύριος Σαββίδης, εφόσον ταυτίζονται και οι απόψεις με τους ανθρώπους στην ομάδα πρέπει να πάρουν και αυτοί αποφάσεις τώρα».

-το αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των στελεχών στην ΠΑΕ: «Τι να σας πω. Όσο πιο λίγα άτομα υπάρχουν σε μια ομάδα, τόσο πιο… γρήγορα λειτουργεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και φαίνεται πως ναι υπάρχει θέμα εκεί».

-τις δυνατότητες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό: «Τον παρακολουθούσα και σε παιχνίδια από τη σεζόν που έπαιξε καλά στην Ξάνθη και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και ήταν μεγάλο ταλέντο με καλή ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Είναι καλός ποδοσφαιριστής, δεν θα πω ότι είναι ταλέντο πλέον. Αν έχει βάλει κάτω τα πράγματα και τα έχει φιλοσοφήσει θα μπορέσει να προσφέρει. Είναι καλός παίκτης, διότι ξέρει μπάλα, έχει καλή ντρίμπλα, είναι καλός στο ένας με έναν και γενικά είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι. Το μοναδικό μειονέκτημα του ήταν στο αμυντικό κομμάτι που είναι σημαντικός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για τα χαρακτηριστικά που έχει δεν κάνει την άμυνα που επιβάλλεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι έξυπνο και καλό παιδί. Αν αυτό το κάνει, διότι αυτό είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να ξέρεις μπάλας, Θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα. Θέλει να έχει υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι του. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί».

-το αν είναι το πρόβλημα του το ότι είναι αλαζόνας, πιστεύοντας ο ίδιος ότι είναι ο Έλληνας Ρονάλντο: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι αλαζόνας. Το ότι πιστεύει στις δυνατότητες του ισχύει, αλλά δεν είναι αλαζόνας. Και ο Εργοτέλης τότε ήταν αδύναμος, ήρθε με δανεισμό και ίσως ήταν μια μεταγραφή που δεν την ήθελε. Ίσως να μην του έδωσε αυτήν την όρεξη και τη διάθεση αυτή η μεταγραφή. Μιλούσα με ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τις μεταγραφές και τον πίστευαν και γι’ αυτό έδωσαν ένα σημαντικό ποσό».

-τη διαχείριση που πιστεύει ότι πρέπει να του κάνει ο Παναθηναϊκός: «Ένας παίκτης που έχει αποχή είναι δύσκολο να επανέλθει και ειδικά σε μια ομάδα που έχει απατήσεις όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Το καλό είναι ότι βρίσκεται σε μικρή ηλικία. Θέλει χρόνο και από τον σύλλογο. Το ζητούμενο είναι να βρει τον ρυθμό του. Αλλά και οι τραυματισμοί. Πάντα τον Ιανουάριο πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί στατιστικά βγαίνουν τραυματισμοί στο τρίτο, τέταρτο παιχνίδι. Σε παίκτες όπως ο Παναγιώτης πρέπει να δίνονται ευκαιρίες».

-το δικό του μέλλον στην προπονητική: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να πάμε σε μια ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: