Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

«Από τον ΠΑΟΚ λείπουν συσπείρωση και ηρεμία»


«Από τον ΠΑΟΚ λείπουν συσπείρωση και ηρεμία»

Ο ΠΑΟΚ στερείται συσπείρωσης και ηρεμίας για να φτάσει στην κορυφή, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κ. Κυριάκος επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει θέμα Τούντορ.

Έχει τα χρήματα, έχει τον κόσμο, έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται… πλην όμως της συσπείρωσης και της ηρεμίας για να φτάσει στο στόχο του ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Κυριάκος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα Τούντορ, πως το έργο του Κροάτη προπονητή θα αξιολογηθεί τον Ιούνιο και πως δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ομάδα τίτλου μέσα σε λίγους μήνες, αν και παραδέχτηκε πως οι επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη δεν έχουν μετουσιωθεί σε διακρίσεις.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν τίθεται θέμα Τούντορ: «Έχω κουραστεί να λέω πως δεν υπάρχει θέμα Τούντορ κι αυτή είναι η θέση του μεγαλομετόχου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος περισσότερο των πράξεων και λιγότερο των λόγων, όπως έχει αποδείξει. Νομίζω ότι είναι στα όρια του λαϊκισμού σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα να ανακινούμε θέμα προπονητή. Καταλαβαίνω τη δυσπιστία των ΜΜΕ και των φιλάθλων, να θεωρούν δηλαδή ότι ένας άνθρωπος της ΠΑΕ δεν θα παραδεχόταν ότι υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

-τα δημοσιεύματα περί Αναστασίου και Χάβου: «Θα διαψεύσω τα ονόματα χωρίς καμία διάθεση κρίσης απέναντι στους δύο αξιόλογους προπονητές. Το ίδιο θα έκανα ακόμη κι αν ακούγονταν ο Μουρίνιο και ο Γκουαρντιόλα».

-τα αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ: «Όποιος πίστευε πως αυτή η ομάδα, με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, θα έχει την απόλυτη σταθερότητα στην πορεία της σε ένα πρωτάθλημα, πετάει στα σύννεφα. Ενδεχομένως η ίδια η ομάδα ανέβασε τον πήχη με την εικόνα της στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια ίσως η κούραση και το καθαρό μυαλό που ίσως δεν υπήρχε, την ανάγκασαν να γίνει πιο κυνική. Το ποδόσφαιρο έχει κάποιες αρχές, που τις ακολουθείς και ελπίζεις πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Ο δρόμος να χτίσεις μια ομάδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν μιλάμε για πλάνο τριετίας, αξιολόγηση δεν μπορείς να κάνεις σε έξι μήνες. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Ιούνιο. Όποιος θέλει ένα παιδί πρέπει να περιμένει εννιά μήνες, δεν μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη. Κάποιος που θέλει μια ομάδα μόνιμη διεκδικήτρια τίτλων σε ένα υψηλό επίπεδο, δεν μπορεί να περιμένει έξι μήνες, θα περιμένει τουλάχιστον 1-2 χρόνια».

-τη μη μεταγραφή του Γκαλίτσιου: «Κρίθηκε ότι με τους συγκεκριμένους όρους που πήγαινε να γίνει η μεταγραφή του Γκαλίτσιου, που είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, δεν μας συνέφερε. Η ομάδα έχει άλλες προτεραιότητες και δεν θα αλλάξει τον προγραμματισμό της πολύ για να καλύψει προβλήματα από τραυματισμούς. Όλες οι ομάδες του κόσμου συζητούν με ποδοσφαιριστές για μεταγραφές, με άλλους τα βρίσκουν, με άλλους όχι».

-τη δήλωση του μεγαλομετόχου πως δεν έχει πάρει πίσω σε αποτελέσματα όσα χρήματα έχει βάλει στην ΠΑΕ: «Είναι αλήθεια πως τα περίπου 70 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει ο κ. Σαββίδης δεν έχουν επιστρέψει σε αγωνιστικές επιτυχίες. Ποιος θα το αμφισβητήσει, ποιος δεν έχει τον πήχη πιο ψηλά και ποιος δεν είναι απογοητευμένος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά;».

-τις διαρκείς προσθήκες προσώπων/στελεχών στην ΠΑΕ: «Εγώ θα συνιστούσα να κρίνεται πρώτα οποιοσδήποτε για τις πράξεις και μετά τα λόγια του. Ο κ. Σαββίδης οραματίστηκε μια οικογένεια από την πρώτη στιγμή που ήρθε εδώ. Το ότι θέλει να βάλει όλα τα δυνατά στελέχη της ιστορίας και της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ είναι μια άποψη που έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν, γι’ αυτό και είδατε να περνάνε ονόματα όπως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Γεωργιάδης, ο Γκαρσία και άλλοι. Το ζητούμενο είναι πώς θα συνεργαστούμε όλοι μαζί αρμονικά και πώς θα προχωρήσει όλος ο οργανισμός αυτός με ομόνοια, γιατί αυτό που λείπει περισσότερο στον ΠΑΟΚ είναι η συσπείρωση. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τη λέξη υπομονή και συμφωνώ γιατί δεν προσθέτει κάτι στο χτίσιμο μιας ομάδας. Η ηρεμία προσθέτει. Ο ΠΑΟΚ έχει τα κεφάλαια, συνεπώς χρειάζεται ηρεμία και συσπείρωση για να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει τέτοια δυναμική για να κατακτήσει την κορυφή πίσω από τον Ολυμπιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: