Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Θύμα απάτης η Ίντερ!!


Θύμα απάτης η Ίντερ!

Πώς η Ίντερ έπεσε θύμα ενός «ρυθμιστή» με το όνομα Βαλέριο Λατάντσιο που για μήνες παρουσιαζόταν ως συνδετικός κρίκος μίας προσφοράς για χορηγία εκ μέρους της Etihad για 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Μία απίστευτη υπόθεση έφερε στο φως η «Corriere della Sera», στην οποία έφτασαν οι καραμπινιέρι και η εισαγγελία της Ρώμης έπειτα από καταγγελία ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που εξαπατήθηκε από το ίδιο άτομο.

Γράφει ο Δημήτρης Λιαργκόβας

Μεταξύ των πρωταγωνιστών και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Αντριάνο Μπατσόνι ο οποίος απομακρύνθηκε από το πόστο του. Θεωρήθηκε βασικός υπαίτιος μιας και ήταν αυτός που παρουσίασε στον σύλλογο τον «ψεύτικο» διαμεσολαβητή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει περαιτέρω εμπλοκή του στην απάτη.

Όλα αυτά έχουν τις «ρίζες» τους στην ανάγκη των «νερατζούρι» να βρεθεί άμεσα νέος χορηγός, αφού το συμβόλαιο με την «Pirelli», χρηματοδότη της ομάδας από το 1995, λήγει τον Ιούνιο και δεν φαίνεται διάθεση να ανανεωθεί με τους ίδιους όρους.

Η αρχή του κακού

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Βαλέριο Λατάντσιο, συνοδευόμενος από έναν δικηγόρο ο οποίος δήλωνε φίλος των Εμίρηδων, παρουσιάστηκαν στον Μπατσόνι δηλώνοντας πως η «Etihad» ενδιαφέρεται να διαφημίζεται στην εμφάνιση της Ίντερ για τα επόμενα πέντε χρόνια, καταθέτοντας πρόταση 25 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο.

Πρόταση που ενθουσίασε καθώς ήταν σχεδόν διπλάσια από αυτή που υπήρχε με την «Pirelli» και εκτός των άλλων άνοιγε ένα νέο ορίζοντα συνεργασίας.

Το συμβούλιο υπέγραψε την πρόταση δίνοντας το ελεύθερο στον Λατάντσιο να διαπραγματευτεί, ορίζοντας μάλιστα επιτροπή και αποζημιώσεις.

Σε διπλό ταμπλό

Ο Λατάντσιο όμως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει μόνο την ομάδα του Μιλάνο. Θύμα του και ένας ξενοδόχος στην ιδιοκτησία του οποίου διέμενε από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής για υποθέσεις της Ίντερ αναφέροντας πως ο λογαριασμός θα πληρωνόταν από τον σύλλογο.

Παράλληλα διέδιδε πως θα δημιουργηθεί Πανεπιστήμιο ποδοσφαίρου για τους «νερατζούρι» με υπεύθυνο τον Ρομπέρτο Μπάτζιο! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταθέσει πρόταση 30 εκατ. ευρώ για τις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων στην περιοχή του Φιουμιτσίνο (περιοχή στην οποία βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης «Λεονάρντο Ντα Βίντσι»),το οποίο επέλεξε με την βοήθεια του ξενοδόχου.

Τα πρώτα σημάδια

Τον Οκτώβριο η υπόθεση βγαίνει στις εφημερίδες. Η «Etihad» δεν σχολιάζει το παραμικρό με τον Λατάντσιο να δικαιολογείται πως θέλουν να κρατήσουν μυστικότητα. Η διοίκηση της Ίντερ πιέζει διότι η Nike θέλει την επισφράγιση της συμφωνίας προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία της εμφάνισης για τη σεζόν 2016-17.

Ο Λατάντσιο υπόσχεται να φέρει τον σύλλογο σε τηλεφωνική επαφή με τον αρχηγό της «Etihad», Τζέιμς Χόγκαν, κάτι όμως που δεν γίνεται ποτέ.

Η αποκάλυψη

Τον Νοέμβριο ο Λατάντσιο αφήνει το ξενοδοχείο με ένα χρέος 4.520 ευρώ. Εκείνη τη χρονική περίοδο o ξενοδόχος αποφασίζει να πάει στους καραμπινιέρι για να κάνει μήνυση, ενώ το ίδιο πράττει και ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων που προορίζονταν για Πανεπιστήμιο ποδοσφαίρου. Παράλληλα, στέλνουν mail στην Ίντερ οι άνθρωποι της οποίας πέφτουν από τα σύννεφα.

Αρχίζουν να ερευνούν τις κινήσεις και τις διαπραγματεύσεις για την χορηγία πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην περίπτωση να έχουν πέσει θύματα απάτης.

Τι μέλλει γενέσθαι

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Πλέον ο Τοχίρ (ιδιοκτήτης της ομάδας) βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Έχασε χρόνο με μία χορηγία που δεν υπήρξε ποτέ, η «Pirelli» δέχθηκε ανανέωση της υπάρχουσας συνεργασίας με ποσό κατά πολύ μικρότερο αυτού που είναι σε ισχύ και παράλληλα δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: