Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

«O ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Κοντονή, αλλά έχει καθυστερήσει. Βρώμικη η ΕΠΟ»


«O ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Κοντονή, αλλά έχει καθυστερήσει. Βρώμικη η ΕΠΟ»

Στην ανάγκη κάθαρσης του ποδοσφαίρου στάθηκε ο Κυριάκος Κυριάκος. «Να επισπεύσει την διαδικασία η πολιτεία», πρόσθεσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εκλογές της ΕΠΟ.

Για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Κυριάκος Κυριάκος. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ τόνισε πως περιμένει πιο γρήγορα αντανακλαστικά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, αλλά και γενικότερα από την Κυβέρνηση σε ότι αφορά την κάθαρση.

Παράλληλα, τόνισε πως το ρεύμα προς την κάθαρση θα έρπεπε να είναι αρκετά πιο έντονο ώστε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τέλος, δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με τις πολλές θλάσεις, ενώ δήλωσε πως η ομάδα χρειάζεται τη θετική ενέργεια του κόσμου της στον επαναληπτικό κόντρα στον Πανιώνιο στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου: «Κακό κάνει να στέκεσαι σε ήττες ή κακές διαιτησίες. Πρέπει για το αγωνιστικό κομμάτι να πέσουν οι τόνοι».

Για το αν ο Τύπος άργησε να αναδείξει το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο: «Αν κάνουμε κουβέντα για τον Τύπο θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Άργησε να τα αναδείξει ο Τύπος τα θέματα της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν θέλω να κάνω κριτική απέναντι στον Τύπο, αλλά δεν το έχει αναδείξει όπως πρέπει και ούτε με την ένταση που πρέπει.

Από Μέσα τα οποία θέλουν να λέγονται αντικειμενικά περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Θεωρώ ότι το ρεύμα της κάθαρσης δεν είναι όσο έντονο ήταν στην Ιταλία. Αν η καθυστέρηση οφείλεται στη δικαιοσύνη, να πιέσει την δικαιοσύνη. Και οι κρίνοντες, κρίνονται».

Για το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας: «Λίγοι πίστεψαν ότι κάπου θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Θέλω να πω ότι πέρα από τη δικαιοσύνη υπάρχει και η πολιτική ηγεσία που πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία. Σας λέω ότι γενικότερα το ρεύμα προς τη μεριά της κάθαρσης, θα έπρεπε να είναι εντονότερο.

Δεν με ικανοποιεί η ένταση της ανάγκης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ο κ. Κοντονής μου έδωσε την εντύπωση ότι το έβαλε στην ατζέντα του, κάτι που είναι θετικό. Το γεγονός είναι ότι μιλάμε για κάποιες αποφάσεις και κάποιους υπόπτους, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Για την ΕΠΟ: «Και στην UEFA υπήρξαν μεγάλα προβλήματα. Εμείς έχουμε απευθυνθεί στις Αρχές. Το πρόβλημα είναι ότι η Ομοσπονδία θεωρεί ότι είναι αθώα ή θεωρεί ότι απλά κερδίζοντας χρόνο θα φτάσει στο σημείο μιας καθολικής παραγραφής. Η πρακτική του να σε φτύνουν και να κρατάς ομπρέλα ίσχυε στο παρελθόν που δεν υπήρχε πληροφόρηση. Θα έπρεπε να γίνουν κάποιες κινήσεις για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο».

Για τις εκλογές στην Ομοσπονδία: «Κάθε εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ μπορεί να φέρει αλλαγές. Οι διαδικασίες εξαρτώνται από το πρόσωπο που είναι πρόεδρος. Θα πρέπει να υπάρχει μια διάθεση ότι ο στόχος είναι κοινός. Αν απλά αλλάξουμε ένα πρόσωπο το οποίο θα λερωθεί από την βρώμικη ΕΠΟ δεν έχει κανένα νόημα.

Πολλές φορές τα πρόσωπα έχουν καλές ιδέες αλλά το σύστημα τους διαφθείρει. Σας λέω και πάλι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμμαχία ομάδων, αλλά αρχών. Δεν θα είναι μόνο οι τρεις ομάδες, αλλά περισσότερες. Όλες όσες θέλουν να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο».

Για τον Κοντονή: «Στηρίξαμε τη διάθεση του Κοντονή να βάλει στο τραπέζι την κουβέντα περί διαφθοράς. Για πολλά μικρά θέματα που έχουν να κάνουν με την τακτική και την στρατηγική. Να πολεμήσει τη διαφθορά. Θα είμαστε μαζί του. Οι προθέσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα. Έχει καθυστερήσει πολύ το πράγμα.

Δεν έχουμε πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Υπάρχουν και οι αθλητικοί δικαστές. Αν εμείς βγάλουμε ανακοίνωση θα τιμωρηθούμε. Εμείς έχουμε ένα περιθώριο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε».

Για τις θλάσεις: «Μακάρι να υπήρχε τρόπος να προβλεφθούν. Μόνο εικασίες και μόνο αναλύσεις μπορούν να γίνουν».

Για τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη: «Από την πλευρά του συναισθήματος έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Αν μπούνε σε μια λογική σειρά, απαντήθηκαν από τα λεγόμενά του και φαίνεται τι έκανε η ΠΑΕ όλο αυτό το διάστημα».

Για τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο: «Έχει πέσει το βάρος στο κύπελλο. Το αγωνιστικό βάρος. Προβλέψεις δεν μπορείς να κάνεις. Περιμένω να έχει κόσμο. Προσωπική μου εκτίμηση. Και την Κυριακή θα έχει. Χάσαμε όπως χάσαμε με τον Ολυμπιακό. Η θετική ενέργεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: