Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αναβολή ή... τζόγος με την ασφάλεια του κόσμου στο Περιστέρι;


Αναβολή ή... τζόγος με την ασφάλεια του κόσμου στο Περιστέρι;

Ο Κώστας Μιαούλης παραθέτει τους λόγους για τους οποίους ο προημιτελικός στο Περιστέρι ΔΕΝ πρέπει να γίνει, με την ΕΠΟ και την Αστυνομία να οφείλουν να λάβουν μια λογική απόφαση.

Δεν θέλω ούτε να κινδυνολογήσω, ούτε να τρομοκρατήσω κανέναν. Ενόψει του αγώνα στο Περιστέρι, όμως ο καθένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κάνει τον...Πόντιο Πιλάτο. Το ματς αυτό μυρίζει... μπαρούτι και το πρώτο που προσωπικά μ’ ενδιαφέρει, είναι να μην υπάρξει κίνδυνος για όσους θα πάνε στο γήπεδο. Σε δεύτερη μοίρα μπαίνει και η τύχη, αμφότερων των αντιπάλων, που αν υπάρξουν δυσάρεστα γεγονότα και σε αυτό το παιχνίδι, τότε θα καταστραφούν, μιας και οι τιμωρίες θα είναι εξοντωτικές και θα φέρουν τεράστια προβλήματα και στους δύο συλλόγους.

Ο κ. Σπανός πήρε μία απόφαση, που από την δική του σκοπιά, αλλά και αντικειμενικά φαίνεται φυσιολογική. Προκειμένου να βρεθώ (δις) υπότροπος, σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, είναι προτιμότερο να μην δώσω εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που αυτή την εποχή, βρίσκονται στα...κάγκελα και κινητοποιούνται μονίμως. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής, όχι σαν δημόσια τοποθέτηση, αλλά εμμέσως, αφήνει να εννοηθεί πως εκείνος δεν μπορεί ν’ απαγορεύσει σε κανέναν να πάει μεμονωμένα στο γήπεδο. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό, που έχουμε όλοι βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ένα σκηνικό, ιδανικά φτιαγμένο για να συμβούν όσα όλοι απευχόμαστε.

Η Θύρα 13, πριν από ελάχιστη ώρα, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται ν’ αφήσει την ομάδα δίχως την συμπαράσταση των οπαδών της στο Περιστέρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» αυτόν τον καιρό πηγαίνουν από το σπίτι του Πρωθυπουργού στη Βουλή και βρίσκονται μόνιμα στους δρόμους. Ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, είναι από τους πλέον ισχυρούς που έχει ο σύλλογος στο Λεκανοπέδιο. Ο σύνδεσμος απέχει ελάχιστη ώρα από το γήπεδο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, παρά την έκκληση της ΠΑΕ να μην πάνε στο γήπεδο, ξεκαθάρισαν πως ακόμα και αν δεν μπουν μέσα στο γήπεδο, θα κάτσουν απ’ έξω, προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και την εξής παράμετρο: Ενώ είχε συμφωνηθεί να πάρουν εισιτήρια οι «πράσινοι», δύο ώρες πριν ανοίξουν τα εκδοτήρια για την πώληση των εισιτηρίων, ο Ατρόμητος, πιθανότατα δικαίως από την πλευρά του, αποφασίζει πως δεν θ’ ανοίξει την συγκεκριμένη θύρα των φιλοξενούμενων. Ποιός όμως μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα, αν ήδη από το μεσημέρι δεν έχουν προμηθευτεί φίλοι του Παναθηναϊκού εισιτήρια, σε άλλες θύρες; Κι ασφαλώς η αντίδραση τους, πως «θα πάμε έτσι κι αλλιώς» ήταν η απολύτως αναμενόμενη και προετοιμάζει για το τι μπορεί να συμβεί.

Όλα όσα καταγράφω στην παραπάνω παράγραφο, συνθέτουν ένα σκηνικό, που οδηγεί μαθηματικά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας. Η απόφαση για να μην δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους ήρθε πολύ αργά, δύο ώρες πριν κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του ματς. Είτε πάνε οργανωμένα και μπουν όλοι μαζί, είτε πάνε όχι ακριβώς μεμονωμένα, αλλά σε ομάδες των 10-15 ατόμων σε διάφορες θύρες, οπαδοί του «τριφυλλιού», μπορεί να εγγυηθεί κανείς την ομαλή διεξαγωγή αυτού του αγώνα;

Ο Ατρόμητος, μπορεί να πήρε αυτή την απόφαση που πήρε, που είναι δικαιολογημένη από τη δική του σκοπιά, για να διαφυλάξει τα δικά του συμφέροντα.Όφειλε όμως, με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από το απόγευμα της Κυριακής, ύστερα από τα γεγονότα στο ματς με την ΑΕΚ, να πάρει μια γρήγορη απόφαση. Να μην άφηνε να φτάσουμε στις δύο ώρες πριν την κυκλοφορία των εισιτηρίων για να πάρει την απόφαση του. Έτσι ώστε να μπορέσει η ΕΠΟ και η Αστυνομία, να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Πλέον η μπάλα είναι στα πόδια της ΕΠΟ και της Αστυνομίας. Αμφότερες πρέπει ν’ αντιληφθούν πως πάμε σε ένα παιχνίδι, όπου δυστυχώς έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις, που ευνοούν την δημιουργία επεισοδίων. Αν η Ομοσπονδία και η Αστυνομία, δεν μπορούν να ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, όσων ανθρώπων θα βρεθούν την Τετάρτη στο γήπεδο, οφείλουν ν’ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ το παιχνίδι. Αλλιώς, για οτιδήποτε συμβεί θα είναι οι κύριες υπεύθυνες. Από κοντά βέβαια και η Πολιτεία, γιατί ο Σταύρος Κοντονής, πιστεύω πως έχει καταλάβει πόσο δύσκολη κι επικίνδυνη είναι η διεξαγωγή αυτού του αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: