Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Χαλβατζάκης: «Θετικό για το μπάσκετ το Champions League»


Χαλβατζάκης: «Θετικό για το μπάσκετ το Champions League»

Μόνο καλό θα κάνει στο μπάσκετ και κατ’ επέκταση στο ελληνικό πρωτάθλημα το Champions League της FIBA, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Χαλβατζάκης.

Υπέρμαχος της δημιουργίας του Champions League του μπάσκετ από την FIBA δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Χαλβατζάκης, με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να τονίζει πως αυτό θα κάνει καλό τόσο στο άθλημα, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Χαλβατζάκης στην εκπομπή «Solo Basket» και στον Τόλη Κοτζιά:

Για το Champions League του μπάσκετ: «Βρισκόμαστε στη μέση μία διαδικασίας, η οποία προχωρά σταδιακά και περιμένουμε που θα καταλήξει. Προχθές στο Μόναχο έγινε ένα μεγάλο βήμα, αλλά απομένει να ολοκληρώσουν τις γενικές συνελεύσεις και να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Προχωρούμε στη δημιουργία μίας νέας εταιρίας που θα τρέχει όλα τα θέματα και απομένει να δούμε ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα συμμετέχουν εκτός από τις ελληνικές, οι οποίες είναι ήδη γνωστές. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα. Όλο αυτό το εγχείρημα είναι θετικό για το μπάσκετ γιατί έτσι ξαφνικά δημιουργείται μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα με ενδιαφερόμενους που θέλουν να επενδύσουν πολλά χρήματα. Θα έχουμε κάποιες “εχθροπραξίες”, αλλά θα επικρατήσει η κοινή λογική πιστεύω».

Για τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες: «Η FIBA πρότεινε πως σε πρώτη φάση θα υπάρχει μία ελάφρυνση και δεν θα πληρώνουν κάποια έξοδα, όπως τη συμμετοχή αλλά και τους διαιτητές. Η εταιρία που θα δημιουργηθεί θα διοικείται από ένα τετραμελές διοικητικό συμβούλιο και θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει αυτό το προϊόν. Ό,τι προκύψει από τα έσοδα αυτά, θα μοιράζονται στις ομάδες. Άρα, τα έσοδα που μπορεί να έχουν οι ομάδες θα είναι πολύ μεγαλύτερα νούμερα».

Για το αν θα συμμετέχουν στο Champions League αποκλειστικά οι ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ: «Το λάθος που έχει κάνει η Ευρωλίγκα είναι ότι προσπαθεί να επιβάλει ένα μοντέλο άγνωστο στον ευρωπαϊκό χώρο. Το βασικό είναι ότι μέσω της βαθμολογικής θέσης δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να συμμετέχουν στην Ευρώπη. Δηλαδή, αν το Ρέθυμνο και ο Απόλλων τερματίσουν τρίτοι ή τέταρτοι τότε μπορούν να συμμετάσχουν. Βέβαια, υπάρχουν και προϋποθέσεις όπως είναι το γήπεδο, αλλά και να είναι οικονομικά εντάξει. Οι ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ κλήθηκαν λόγω βαθμολογίας και ονόματος. Άρα, μέσω αυτής της διαδικασίας αναβαθμίζεται και το πρωτάθλημά μας. Από την άλλη μεριά όμως, ως πρόεδρος είπα στην FIBA επειδή έχω τις δύο κορυφαίες ομάδες μου, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν γίνεται να μην μπορώ να υποστηρίξω και αυτούς τους δύο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: