Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φουλάρει για ψηλό ο Παναθηναϊκός!!


Φουλάρει για ψηλό ο Παναθηναϊκός

Στη τελική ευθεία για την απόκτηση και τρίτου παίκτη, αθλητικού ψηλού, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι περιπτώσεις των Εμπάκουε, Ντόρσεϊ, Τζούλιαν Ράιτ και η αμερικανική αγορά.

Μαρκίζ Χέινς, Έλιοτ Ουίλιαμς κι έπεται συνέχεια για τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια ακολουθεί ακόμα ένας ψηλός, αθλητικός ψηλός που θα προσφέρει διαφορετικό παιχνίδι απ’ αυτό του Ραντούλιτσα (σε πρώτη φάση).

Οι πράσινοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για την επιλογή που θα κάνουν, τσεκάρουν 2-3 περιπτώσεις, αλλά για την ώρα ουδείς μπορεί να θεωρηθεί κλεισμένος, καθώς άπαντες περνούν από «κόσκινο».

Ήδη κάποια ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δίχως να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται πιθανό «φλερτ», την ώρα που κάποιες απ’ αυτές τις υποθέσεις παρουσιάζουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο Εμπάκουε της Μακάμπι είναι ένας παίκτης που έχει ακουστεί αρκετά. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα υπήρχε δημοσίευμα που έκανε λόγο για «τράμπα» Κούζμιτς+χρήματα για τον παίκτη. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αγκάθι» για να προχωρήσει έτσι κι αλλιώς αυτή η περίπτωση. Το γεγονός πως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα του λαού να συναινέσει να παραχωρήσει εν μέσω της σεζόν έναν εκ των κορυφαίων παικτών της και να μείνει «γυμνή». Άλλωστε μιλάμε για μπασκετικό μέγεθος κι όχι κάποια «υποδεέστερη» ομάδα που μπορεί να δελεαστεί κι εύκολα. Την Τετάρτη πάντως η Μακάμπι παίζει την ύπαρξή της στο Eurocup και σε ενδεχόμενο αποκλεισμού, πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ –που ζήτησε να φύγει από την Γαλατάσαραϊ- είναι ακόμη ένα όνομα που έχει «ακουστεί» για ψηλό στον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια πως αποτελεί μια πολύ καλή λύση –παρά τα δεδομένα «προβλήματα» του χαρακτήρα του- ωστόσο η κατάστασή του στην Τουρκία είναι «μπερδεμένη» και δεν προκύπτει πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση…

Ένα τρίτο όνομα είναι αυτό του… παλιόφιλου, Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός είχε πέρσι ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τον Εξάστερο και τις τελευταίες ώρες έχει «επανέλθει» στην καθημερινότητα του συλλόγου. Είναι αλήθεια πως την προηγούμενη σεζόν αποκτήθηκε σε ένα δύσκολο γενικά «φεγγάρι» για την ομάδα, δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, δεν ήταν ο ίδιος σε καλή κατάσταση, δεν έδεσε και έφυγε άρον-άρον. Ωστόσο, ουδείς αμφισβητεί την ποιότητά του, αλλά και τους «παπάδες» που κάνει φέτος στην Ιταλία. Αναγεννημένος και άλλος άνθρωπος, σε 19 αγώνες με την φανέλα της Τρέντο, μετρά κατά μέσο όρο 15 πόντους και 7.3 ριμπάουντ!

Αυτοί οι τρεις παίκτες έχουν «παίξει» για τον Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως όντως έστω κάποιος εξ’ αυτών είναι πραγματικά στόχος του τριφυλλιού. Οι περιπτώσεις που «τσεκάρονται» κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό, ενώ «ξεψαχνίζεται» και η αμερικανική αγορά. Άλλωστε εκεί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών. Άλλωστε από εκεί ήρθε ο Έλιοτ Ουίλιαμς και από εκεί θα μπορούσε να έρθει και ο ψηλός…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: