Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γιουβέντους-Νάπολι: Στο βωμό των ρεκόρ!!


Γιουβέντους-Νάπολι: Στο βωμό των ρεκόρ!

Ένα πρωτάθλημα που τα Χριστούγεννα έμοιαζε από τα πιο αβέβαια ως προς την έκβασή του, σχεδόν ένα μήνα μετά, εξελίσσεται σε μία μάχη μεταξύ δύο, Γιουβέντους και Νάπολι.

Γιουβέντους και Νάπολι μονομαχούν σώμα με σώμα για το Scudetto και Σάββατο βράδυ στο Τορίνο (13/2, 21:45) λύνουν τους λογαριασμούς τους.

Γράφει ο Δημήτρης Λιαργκόβας

Οι δύο ομάδες προέρχονται από σερί θετικών αποτελεσμάτων, πετυχαίνοντας μάλιστα αμφότερες την καλύτερη πορεία στην ιστορία τους.

Η Γιουβέντους έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες διευρύνοντας έτσι το δικό της ρεκόρ το οποίο ήδη είχε καταρρίψει από την προηγούμενη αγωνιστική όταν επικράτησε της Τζένοα εντός με 1-0. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που κρατούσε από την εποχή που στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο σημερινός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας Αντόνιο Κόντε.

Η καλύτερη επίδοση δεν απέχει πολύ. Την κατέχει η Ίντερ της περιόδου 2006-07,η οποία είχε φτάσει τις 17 συνεχής επιτυχίες.

Η «Μεγάλη Κυρία» μετά το πέρασμά της από την έδρα της Φροζινόνε ,έφτασε τα 8 συνεχόμενα εκτός έδρας τρίποντα, κάτι που δεν είχε πετύχει ξανά στο παρελθόν, έχοντας φτάσει τα 7 τόσο το 2011-12 όσο και το 2012-13.Και εδώ την πρωτιά κατέχουν οι «νερατζούρι» της σεζόν 2006-07 με 11.

Η Νάπολι επιβλήθηκε της Κάρπι στο Σαν Πάολο, έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες και «έσβησε» το προηγούμενο των 7 σερί επιτυχιών της σεζόν 1987-88 όταν στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Οτάβιο Μπιάνκι. Ήταν η εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι «Ατζούρι» αποτελούν την μοναδική ομάδα του Campionato που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της, μετρώντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες. Αυτό τους κατατάσσει σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που αγωνίζονται στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μαζί με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Παρί που διατηρούν το εντός έδρας αήττητο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: