Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σε κατηγόρησε; Επιβεβαίωσέ την…!!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και ο Νίκος Ζέρβας γράφει από την ρωσική πρωτεύουσα τους παραπάνω από έναν λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παίξουν με το… μαχαίρι στα δόντια.

Σε κατηγόρησε; Επιβεβαίωσέ την…Η νίκη επί της Χίμκι την προηγούμενη εβδομάδα, έφερε αρκετή ηρεμία στον Ολυμπιακό, ο οποίος εκτός από χρόνο και πιθανότητες, κέρδισε το δικαίωμα να μην μετατραπούν σε «do ro die» τα δύο προσεχή παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα σε Ρωσία και Ισπανία αντίστοιχα. Άπαντες γνωρίζουν τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που έχει -ειδικά το αυριανό- ένα «διπλό» στις δύο αυτές έδρες και έχω την εντύπωση πως ενδεχόμενη ήττα στη «Megasport Arena», από τους περισσότερους θα αντιμετωπιστεί ως φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Γράφει από την Μόσχα, ο Νίκος Ζέρβας
Όμως υπάρχουν ένας σωρός από λόγοι, που καθιστούν το αυριανό παιχνίδι σε μία όχι και τόσο απλή υπόθεση. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά, πως κόντρα στην καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας, αν ντυθεί… Μάλαγα (μοναδική ομάδα που έχει νικήσει φέτος στην Μόσχα), θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του Top 16, θα σβήσει την εντός έδρας ήττα από τη Μπάμπεργκ και θα βάλει πολύ γερά –βαθμολογικά και ψυχολογικά- θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά. Το εμπόδιο που θα ορθωθεί απέναντί του είναι πολύ υψηλό, ενώ αν εξαιρέσει κανείς τα επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπερτερούν της «αρκούδας», σε κανέναν άλλο τομέα της στατιστικής.

Στα χαρτιά δηλαδή, μειονεκτούν και δεν διαθέτουν τα ανάλογα όπλα για να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση. Πότε όμως ήταν φαβορί τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ; Ποτέ είναι η απάντηση. Φαβορί μπορεί να γίνει, αν πιέσει ασφυκτικά πάνω στη μπάλα τα αντίπαλα γκαρντ, δεν αφήσει την ρωσική ομάδα να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις, της χαλάσει την δημιουργία και την κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως την παίξει σκληρά. Όπως ακριβώς –και ακόμα περισσότερο αν χρειαστεί- τον κατηγόρησε δημοσίως –μεγάλο unfair λόγω εντοπιότητας- ο προπονητής της Δημήτρης Ιτούδης. Αφού ο κόουτς νομίζει πως είναι έτσι, ας του το επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός, για να βάλει υποθήκη για μία τεράστια νίκη.

Σκληρός δεν οφείλει να είναι μόνο στην άμυνα, αφού εκτός του να κατεβάσει την ΤΣΣΚΑ πολύ πιο κάτω από τους 90 πόντους που πετυχαίνει μέσο όρο, θα πρέπει να έχει την συγκέντρωση και την ευστοχία για να ξεπεράσει και τον δικό του επιθετικό των 75. Πρέπει να παίξει με μυαλό και πείσμα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Θα χρειαστεί τα «βαριά» χαρτιά να είναι στη μέρα τους, αλλά και να βγουν ένας-δύο απρόσμενοι για το ευρύ κοινό πρωταγωνιστές. Η ιστορία γράφεται με τα μεγάλα «διπλά», αλλά ακόμα και αν αυτό δεν έρθει αύριο, ο Ολυμπιακός οφείλει να παλέψει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα είναι τεράστιο κέρδος να στείλει μήνυμα πως ακόμα και αν στο τέλος πέσει, κάποιοι θα χρειαστεί να κουραστούν για να τον ρίξουν.

Και ακόμα περισσότερο, να προειδοποιήσει πως με την επικείμενη προσθήκη ψηλού και την είσοδο του Κώστα Παπανικολάου στο rotation, ο δεύτερος γύρος θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον πρώτο. Εκεί δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ο Ολυμπιακός οφείλει να γίνει ξανά η ομάδα που όλοι απεχθάνονται να έχουν για αντίπαλο. Γιατί όμως να μην γίνει και από αύριο αυτό; Η πρόωρη… επιβεβαίωση, έχει άλλωστε άλλη… γλύκα.

Υ.Γ.: Το μάτι να… γυαλίζει. Μόνο έτσι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: