Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Στο αρχείο το «Koriopolis» επειδή… παραγράφηκαν τα αδικήματα!!


Στο αρχείο το «Koriopolis» επειδή… παραγράφηκαν τα αδικήματα!

Καμία συνέπεια από την ΕΠΟ δεν θα έχουν οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο «Koriopolis». Διαπιστώθηκε ότι βάσει του κανονισμού του 2011, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις.

Την παραμικρή συνέπεια σε ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν μπορούν να έχουν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο «Koriopolis».

Όπως αναφέρει το «soccerplus», οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία διαπίστωσαν ότι τα αδικήματα που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους έχουν παραγραφεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι κανονισμοί που ίσχυαν ως το 2011 (σ.σ. η υπόθεση αφορά αγώνες που θεωρήθηκαν στημένοι την περίοδο 2008-2011) προβλέπουν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και αυτό του στοιχηματισμού παραγράφονται τρία χρόνια μετά την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε ένα μήνα από την τέλεσή του.

Κατά συνέπεια, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση -κάποιοι εκ των οποίων κατέχουν θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο- δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους ασκηθεί ποινική δίωξη από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Μπορεί λοιπόν να δικαστούν τον προσεχή Απρίλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την ίδια υπόθεση, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να έχουν καμία επίπτωση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: