Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στη Μόσχα, θρύλε, στη Μόσχα!


Στη Μόσχα, θρύλε, στη Μόσχα

Με στόχο το… ριφιφί ή αλλιώς το «διπλό» πρόκρισης, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για την 7η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι μεγάλοι, είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα!

Και ως μεγάλος των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Ολυμπιακός παρατάσσεται απόψε στην «Megasport Arena» της Μόσχας με στόχο να επιβεβαιώσει πως όσο… αστειεύτηκε φέτος, αστειεύτηκε. Η αυλαία του πρώτου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας, τον βρίσκει απόψε (19:45, ΕΡΤ2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) αντιμέτωπο με την πανίσχυρη και φέτος ΤΣΣΚΑ, που με ρεκόρ 4-2, θα παίξει απόψε για να παραμείνει στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Δικός του στόχος; Να βελτιώσει την δική του επίδοση σε 4-3 και να «σβήσει» την ανορθογραφία της εντός έδρας ήττας από τη Μπάμπεργκ.

Αποστολή στη Μόσχα, Νίκος Ζέρβας

Οι δυσκολίες της αποστολής πολλές, όμως ο Ολυμπιακός ήρθε στη ρωσική πρωτεύουσα για να τις ξεπεράσει και να πετύχει την πρώτη του νίκη στο άντρο της «αρκούδας», μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Η ΤΣΣΚΑ, έχει ηττηθεί φέτος μόνο από την Μάλαγα στο σπίτι της, ενώ σε επίπεδο Top16, έχει επικρατήσει των «ερυθρόλευκων» σε επτά από τις οκτώ αναμετρήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Εκτός από την πανίσχυρη επίθεση των 90,3 πόντων ανά παιχνίδι, η ρωσική ομάδα υπερτερεί της ελληνικής σε όλες τις κατηγορίες, πλην των λαθών και των επιθετικών ριμπάουντ.

Διαθέτει πλειάδα γκαρντ που ξεχειλίζουν από ταλέντο (Ντε Κολό, Τεόντοσιτς, Τζάκσον, Φριτζόν, Χίγκινς), έμπειρους και χρήσιμους παίκτες όπως οι Χριάπα-Κουρμπάνοφ και μία δυάδα ψηλών (Χάινς, Φρίλαντ) που αλληλοσυμπληρώνονται. Βάλτε και τους πάντα επικίνδυνους Βοροντσέβιτς και Κορόμπκοβ και θα καταλάβετε γιατί ο Ολυμπιακός έχει απόψε να ανέβει ένα… βουνό.

Άμυνα και ρυθμός
Ο Ολυμπιακός που σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ έχει αγωνιστικά προβλήματα (Αγραβάνης, Αθηναίου), θα πρέπει για να έχει τύχη στο παιχνίδι να ελέγξει τον ρυθμό και μην παρασυρθεί από το επιθετικό ταλέντο των παικτών του Ιτούδη. Θα χρειαστεί να είναι σκληρός στην άμυνα και συγκεντρωμένος στην επίθεση, έχοντας στο μυαλό του εκτός από το να καταστρέψει το παιχνίδι της ομάδας της Μόσχας, να φτιάξει και αυτός καλές προϋποθέσεις στη δική του επίθεση, καμουφλάροντας παράλληλα τα «κενά» στους ψηλούς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

inner

Οι κορυφαίοι παίκτες ανά κατηγορία:

inner

Tips για την αναμέτρηση:

* Ο Νάντο Ντε Κολό, είναι πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας με 19,1 πόντους μέσο όρο και προπορεύεται στο σύστημα αξιολόγησης με 23,2 βαθμούς ανά παιχνίδι. Έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων για 19 σερί παιχνίδι στην διοργάνωση.

* Ο Βίκτορ Χριάπα, χρειάζεται απόψε ένα κόψιμο για να φτάσει τα 144 και να περάσει στην 5η θέση όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα στο συγκεκριμένο τομέα, μπροστά από τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Παράλληλα, αν μοιράσει 2 ασίστ, θα μπει στην εικοσάδα, αφού με 478 θα ισοφαρίσει τον Τζιανλούκα Μπαζίλε.

* Ο Βασίλης Σπανούλης, χρειάζεται 4 κλεψίματα για να γίνει ο 12ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας που φτάνει τα 200.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης, ήταν συμπαίκτες με τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τζόελ Φρίλαντ, στη Μάλαγα από το 2009 έως το 2011. Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μίλος Τεόντοσιτς, γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή τους πορεία στην Εθνική ομάδα της Σερβίας, ενώ συμπαίκτες το 2012-2013 στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ήταν οι Ντάριους Όντομ και Νικίτα Κουρμπάνοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: