Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Με το δεξί η Εθνική

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο των ανδρών, η οποία ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της ΠΓΔΜ με 11-5. Στην πρεμιέρα του β' προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Ζάγκρεμπ (29/8-11/9).

Έχοντας τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς, αν και με χαμηλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (2/8 σε όλο το ματς) και φροντίζοντας να εξασφαλίσει μια ασφαλή διαφορά η ελληνική ομάδα έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο θετικό αποτέλεσμα, με πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Ντόσκα, ο οποίος σημείωσε 4 τέρματα.

«Στηριχτήκαμε στο κολύμπι, αφού είμαστε ευκίνητη και γρήγορη ομάδα. Από τη αρχή τους ξαφνιάσαμε και το πρώτο 8λεπτο μας έδωσε φτερά. Αν πηγαίναμε καλά στον π/π, το σκορ θα ξέφευγε. Είμαστε το φαβορί εδώ στον Όμιλο, όχι μόνον λόγω έδρας αλλά και λόγω της αξίας των παικτών μας. Δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε πολλά συν αλλά και κάποια μείον που πρέπει να κοιτάξουμε», υπογράμμισε μετά το τέλος του ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Δούμπας.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι το Σάββατο (1/5) η Σλοβενία, η οποία στο άλλο ματς της ημέρας ηττήθηκε με 12-6 από τη Γαλλία, επίσης φαβορί για την πρόκριση. Να θυμίσουμε ότι το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού εξασφαλίζουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 1-1, 3-1.
Ελλάδα (Δούμπας): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Παπαδόγκωνας, Μιράλης, Δελακάς 1, Φουντούλης Ι. 2, Αφρουδάκης Χρ., Ντόσκας 4, Μουρίκης Κ 3., Μιτελούδης, Γούνας, Κολόμβος 1, Φλέγκας
Σκόπια (Νόνκοβιτς): Πέρσινιτς, Ρατσούνιτσα, Βουκσάνοβιτς, Κρστόνοσιτς 1, Μπόνσασιτς, Κρέκοβιτς, Ντέλας, Μπρίκιτς 2, Μιλάνοβιτς, Λάτκοβιτς, Πέτροβιτς 1, Μπένιτς 1, Ντιμόφσκι

Η Βαθμολογία
1. Γαλλία (12-6) 3
2. ΕΛΛΑΔΑ (11-5) 3
3. Σκόπια (5-11) 0
4. Σλοβενία (6-12) 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: