Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Βίκτορ Βιτόλο - «Δεν είναι ρεβάνς»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ, αλλά και για το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Άρη, μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο στα «ΣΠΟΡ του Βορρά».Ο 27χρονος μέσος, τόνισε πως η ομάδα του θα ψάξει τη νίκη απέναντι στους «κίτρινους» για βαθμολογικούς και μόνο λόγους, καθώς όπως υπογράμμισε, ο Δικέφαλος δεν… ψάχνει τη ρεβάνς για την ήττα (2-0) στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ο Ισπανός χαφ είπε πως στο ΟΑΚΑ το μόνο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ ήταν το ένστικτο του γκολ και επισήμανε ότι για να έχει αξία ο βαθμός στην Αθήνα, θα πρέπει να έρθει και η νίκη στο ματς με τον Άρη.

Αναλυτικά:
«Μας έλειψε το ένστικτο του σκόρερ»
Ποια είναι η εκτίμησή σου για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο;
«Ο ΠΑΟΚ είχε, αν όχι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Είχαμε καλή οργάνωση στον αγώνα, αλλά αυτό που μας έλειψε ήταν το ένστικτο του σκόρερ. Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά στα τελευταία μέτρα πριν την εστία της ΑΕΚ δεν ενεργήσαμε όπως θα μπορούσαμε. Από την άλλη, και κατά κοινή παραδοχή, ήμασταν σοβαροί στο παιχνίδι μας και είχαμε ως βασικό προσανατολισμό την κατάκτηση της νίκης. Με αυτό τον σκοπό πήγαμε στην Αθήνα για να αγωνιστούμε. Η ισοπαλία ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, και πλέον αυτό το παιχνίδι ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Η σκέψη μας βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη».

Το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Βικελίδης έφερε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Περίμενες τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού;
«Το βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μας ευνόησε, γιατί ακριβώς ισοβαθμούμε πλέον με τον Ολυμπιακό. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα διατηρούσε έστω ένα μικρό προβάδισμα. Για εμάς, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε την Κυριακή. Και για να προσθέσουμε στο ενεργητικό μας άλλους τρεις βαθμούς και για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας να μας απειλήσει βαθμολογικά». «Ξεχωριστό για την πόλη»

Πώς περιμένεις το παιχνίδι της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη;
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ξεχωριστό για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μόνο που για εμάς τους παίκτες και τις ομάδες πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι, που μπορεί να μας δώσει τρεις βαθμούς. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να νικήσουμε, να αυξήσουμε τη διαφορά από τον Άρη και να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παίζουμε στην έδρα μας και για αυτό πρέπει να νικήσουμε. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα έχει αποκτήσει αξία και η ισοπαλία στο προχθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ».

«Δεν είναι ρεβάνς»

Στο μυαλό σας είναι, πέρα από την κατάκτηση του τρίποντου, και μια πιθανή ρεβάνς για την ήττα σας στο παιχνίδι του Κλεάνθης Βικελίδης;
«Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Άλλο ματς αυτό που έγινε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και άλλο αυτό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε στο μεθαυριανό παιχνίδι, όχι επειδή αντίπαλός μας θα είναι ο Άρης, αλλά γιατί επιζητούμε την κατάκτηση των τριών βαθμών. Θέλουμε τη νίκη και για τον κόσμο μας και για τη δική μας ψυχολογία. Αλλά το κυριότερο για βαθμολογικούς λόγους. Αυτό έχει σημασία».
Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κερδίσει πέναλτι εναντίον του Άρη, θα ζητήσεις να το εκτελέσεις, όπως έκανες και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας;
«Πάντα σουτάρω το δεύτερο πέναλτι, εφόσον αυτό συμβεί στη διάρκεια ενός αγώνα. Την εκτέλεση του πρώτου πέναλτι αναλαμβάνει ο Ίβιτς. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία μπροστά στην αναγκαιότητα της κατάκτησης της νίκης. Θα είναι τέλειο για εμάς, αν εξασφαλίσουμε το τρίποντο ακόμη και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό που θέλω μόνο είναι να τελειώσει το ματς της Κυριακής και εμείς να έχουμε αναδειχθεί νικητές». Θεωρείς ότι κόντρα στην ΑΕΚ έκανες μια από τις καλύτερες εμφανίσεις σου στη διάρκεια της φετινής σεζόν;
«Προσωπικά νιώθω χαρούμενος για το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά όλοι στην ομάδα και όλος ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά μου. Αυτό που επιδιώκω είναι μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν να έχω καλή απόδοση. Θέλω να παίζω καλά, για να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου. Πάντα δουλεύω για τη νίκη, δεν μου αρέσει καθόλου να χάνω. Θέλω να κερδίζει η ομάδα μου και, εφόσον συμβαίνει αυτό, η δική μου απόδοση έρχεται σε δεύτερη μοίρα». «Σκέφτομαι μόνο τα πλέι-οφ»
Τις προηγούμενες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ομάδες από την Ισπανία ενδιαφέρονται να εντάξουν τον Βίκτορ Βιτόλο στο δυναμικό τους. Τι απαντά ο ίδιος;
«Τα στατιστικά μου στοιχεία είναι αρκετά καλά και όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη δουλειά μου. Είναι καλό που άλλες ομάδες μιλάνε για μένα, αφού έτσι αποδεικνύεται ότι προσπαθώ για το καλύτερο και ότι οι κόποι μου αποδίδουν καρπούς. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί, όχι μόνο στη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ούτε καν την αυριανή μέρα. Αν έρθει μια συγκεκριμένη πρόταση, θα την εξετάσει η ομάδα μου και ο εκπρόσωπός μου. Αλλά αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή σκέφτομαι μόνο τα πλέι-οφ και τίποτα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: