Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ελπίδες επιστροφής του Σνάουτσνερ

Ελπίδες επιστροφής του Σνάουτσνερ

Με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ να παίρνει σε προληπτικούς ρυθμούς μέρος στην χθεσινή προπόνηση, ξεκίνησε η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ για το σημαντικό κυριακάτικο ραντεβού κόντρα στον Αρη, που θα γίνει το βράδυ της μέρας αυτής στην Τούμπα.
Ο πολωνός έδειξε να έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό το τράυμα και τις ενοχλήσεις του αλλά πάλι πόρισμα δεν θα μπορεί να βγεί παρά μόνο στην αυριανή προπόνηση.
Γεγονός είναι πως η απουσία του Σνάουτσνερ καλύφθηκε σε ικανοποιητική επίπεδο με την προσθήκη του Κοντρέρας στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ την Τετάρτη, αλλά ο Σάντος δεν έχει εξωτερικεύσει τις προθέσεις του αν θα διατηρήσει τον κορμό που παρέταξε απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι εύλογο πως θέλει τον πλάγιο αμυντικό του που είναι επιθετικός και χρειάζεται σε ένα παιχνίδι σαν αυτό της Κυριακής.
Επίσης γεγονός είναι πως ο Μίρο Σνάουτσνερ ήταν φέτος ιδιαίτερα ευπαθής και αυτό του στοίχισε την παρουσία σε πλήθος αγώνων.
Τώρα πέραν αυτής της απουσίας άλλο πρόβλημα δεν υφίσταται και στον κ. Σάντος εναπόκειται να κάνει σήμερα τους βασικούς σχεδιασμούς του για το παιχνίδι που ακολουθεί. Αλλαγές μπορεί να κάνει στην άμυνα, μπορεί όμως και όχι. Το ζητούμενο είναι πως τώρα ο πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στην καλή και αποτελεσματική αμυντική λειτουργία αλλά να παίξει επιθετικά ρισκάροντας όσο μπορεί για να πετύχει γκολ και να φτάσει στη νίκη. Να αλλάξει κάτι στην μεσαία και επιθετική γραμμή, μάλλον δεν φαίνεται πιθανό αφού οι επιλογές είναι δεδομένες για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ.
Χθες πάντως δεν φάνηκε κάτι από τις προθέσεις του δεδομένου πως η μέρα αναλώθηκε σε χαλάρωμα και αποθεραπεία των βασικών παικτών. Σήμερα θα γίνει μια βασική προπόνηση το πρωί στην Σουρωτή και αύριο θα κλείσει το πρόγραμμα με την συγκρότηση της 18άδας στην οποία διεκδικεί θέση επιστροφής και ο Θανάσης Παπάζογλου που δεν ταξίδευσε στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ, λόγω της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου αγώνα. Πάντως ο κ. Σάντος προβληματίζεται για τον τρόπο που θα ανοίξει την άμυνα του Αρη στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί είναι αναγκαίο να κατακτηθούν οι βαθμοί της νίκης και να εδραιωθεί η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέϊ-οφ. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: