Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Magic Johnson!

Magic Johnson!

Παρόλο που ο παραπάνω τίτλος παραπέμπει σε μπασκετικά δεδομένα και στον μεγάλο Αμερικανό αθλητή της καλαθοσφαίρισης, ο ποδοσφαιριστής του Άρη Έντι Τζόνσον, με τα δύο καταπληκτικά του τέρματα απέναντι στον Ολυμπιακό κατάφερε να μαγέψει τους πάντες. Ο προχθεσινός Τζόνσον ήταν πραγματικά… magic!
Ο ψηλόσωμος επιθετικός μίλησε την στιγμή που είχε κάτι να πει. Αυτό το διάστημα διεκδικούσε. Η παρουσία του στις προπονήσεις, στους αγώνες που κλήθηκε να αγωνιστεί και το πάθος του να πάρει φανέλα βασικού από τον Κούπερ τον έκανε ακόμη καλύτερο, ακόμη πιο δυναμικό. Και το απέδειξε στο γήπεδο, την στιγμή έπρεπε.
Ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης τον οποίον ο καθοδηγητής του Άρη πιστεύει πολύ. Οι δυνατότητές του, η σκληρή του και σοβαρή δουλειά, αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά του ως παίκτη, κάνουν τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να θέλει να… επενδύσει πάνω σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Αρκεί φυσικά ο ίδιος ο Τζόνσον να μη μείνει στο προχθεσινό βράδυ και τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά να προχωρήσει μπροστά, κάνοντας ανάλογες εμφανίσεις άμεσα.

«Όλα για το Champions League»

Μιλώντας στο «Μ» για την εξαιρετική του παρουσία το απόγευμα της Τετάρτης απέναντι στον Ολυμπιακό, ο 26χρονος έκανε λόγο για γρήγορα… ανασύνταξη της ομάδας μετά τον χαμένο τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μέσα μας, όμως, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα μεγάλο χρέος απέναντι στον εκπληκτικό μας κόσμο. Είπαμε στα αποδυτήρια ότι θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε. Και το κάναμε. Έτυχε να είμαι εγώ ο σκόρερ και των δύο τερμάτων. Σίγουρα αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο και μου δίνει δύναμη για την συνέχεια. Έχω έρθει για να εκμεταλλεύομαι την κάθε ευκαιρία που μου δίνεται από τον προπονητή μου», υπογράμμισε αρχικά.
Πως όμως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν αντοχές, ψυχική δύναμη και αυτοσυγκέντρωση για να παραταχθούν με τόσο πείσμα κόντρα στον Ολυμπιακό; Ο Αμερικανός απαντάει: «Θέλαμε πάρα πολύ το Κύπελλο. Από την στιγμή όμως που χάθηκε έπρεπε να κοιτάξουμε μπροστά. Και αυτό κάναμε. Βέβαια ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε μέσα σε λίγες ώρες για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο κ. Κούπερ μας είπε πως θα πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα στον τελικό και να δούμε την συνέχεια. Θέλει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση των play offs».
Πιστεύει όμως ο Έντι Τζόνσον στο… όνειρο της εξόδου στο Champions League; «Είναι κάτι δύσκολο, όμως το θετικό μας ξεκίνημα με τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με γεμίζει με αισιοδοξία. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και ο κόσμος του Άρη να είναι σίγουρος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να βγούμε στο Champions League».

«Νίκη στην Τούμπα»

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Τούμπας, ο Έντι Τζόνσον δεν είχε έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Πήρε μία γεύση του τι σημαίνουν τα ντέρμπι «αιωνίων της Θεσσαλονίκης» από το παιχνίδι στο Χαριλάου. «Γνωρίζω τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για την πόλη. Έμαθα από τους συμπαίκτες μου και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του αντιπάλου. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι θα πάμε την Κυριακή για να κερδίσουμε», τονίζει.
Ποιο όμως είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αμερικανός στον κόσμο του Άρη; «Μπροστά σε έναν τόσο εκπληκτικό κόσμο θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την απώλεια του Κυπέλλου, διότι γνωρίζω πόσο πολύ ήθελαν αυτόν τον τίτλο και ζητάω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τόση αγάπη και ψυχή. Ο κόσμος του Άρη είναι εκπληκτικός, μοναδικός. Δημιουργούν την πιο ζεστή ατμόσφαιρα που έζησα και γνώρισα ποτέ. Θέλεις να παίζεις γι’ αυτούς», μας λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: