Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Κόπα Λιμπερταδόρες-Προβάδισμα πρόκρισης για Κρουζέιρο και Ουνιβερσιντάντ

http://www.contra.gr/images/m/cruzeiro_300410_m.jpgε χατ-τρικ του Τιάγκο Ριμπέιρο η Κρουζέιρο νίκησε 3-1 τη Νασιονάλ από την Ουρουγουάη και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το ίδιο ισχύει και για την Ουνιβερσιντάντ από τη Χιλή η οποία έφυγε νικήτρια με 1-0 από τη Λίμα με αντίπαλο την Αλιάντσα. Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ονσε Κάλντας και Λιμπερτάντ.ο κρεσέντο του Τιάγκο Ριμπέιρο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που χάρισε στην Κρουζέιρο τη νίκη επί της Νασιονάλ. Η περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Ριμπέιρο ο οποίος βρήκε δίχτυα άλλες δύο φορές, στο 22ο και 42ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης χάρη στο γκολ του Μάριο Ρεγκέιρο στο 50ό λεπτό. Ο επαναληπτικός διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη (05/05).

Με τον αέρα του φαβορί θα υποδεχθεί την επόμενη Πέμπτη στο Σαντιάγκο της Χιλής η Ουνιβερσιντάντ την Αλιάντσα μετά τη νίκη με 1-0 στη Λίμα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε 4 λεπτά πριν τη λήξη ο Ντιέγκο Ριβαρόλα.

Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στην Κολομβία με τη νικήτρια του τροπαίου το 2004, Ονσε Κάλντας να παραχωρεί "λευκή" ισοπαλία στη Λιμπερτάντ. Η ρεβάνς διεξάγεται την επόμενη Πέμπτη στην Ασουνσιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: