Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Τζιλαρντίνο: "Αξίζει Εθνική ο Πατσίνι"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που με τον ερχομό του στο "Αρτέμιο Φράνκι" πέταξε εκτός ενδεκάδας της Φιορεντίνα τον Τζαμπάολο Πατσίνι, ωστόσο η γνώμη του για τον νυν άσο της Σαμπντόρια είναι άκρως κολακευτική.

Στον απόηχο της μεγάλης βραδιάς του Πατσίνι στο "Ολίμπικο" όπου με τα δύο γκολ του (έφτασε τα 17 συνολικά στη φετινή Serie A) χάρισε στην ομάδα του σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ρόμα, ο "Τζίλα" δεν έκρυψε την επιθυμία του να τον δει μέσα στις επιλογές του Μαρτσέλο Λίπι για το επικείμενο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Πιστεύω ότι δικαιούται να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζω να τον βρω στη Νότια Αφρική", δήλωσε σχετικά ο Ιταλός "αρχισκόρερ" στην αθλητική εκπομπή "Domenica Sportiva", και πρόσθεσε:

"Ο Πατσίνι επέλεξε να φύγει από τη Φλωρεντία επειδή ήθελε να παίζει, όπως και εγώ όταν ήμουν στη Μίλαν. Και τώρα η απόφαση που είχε πάρει τότε αποδίδει καρπούς."

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, "σίγουροι" ότι θα βρίσκονται μέσα στην 23άδα του Λίπι είναι οι Τζιλαρντίνο και Ιακουίντα, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στην επίθεση υπάρχει έντονος συναγωνισμός μεταξύ των Πατσίνι, Ντι Νατάλε, Μποριέλο, Ρόσι και Λούκα Τόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: