Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«Νικητής ο κόσμος μας»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/946afe4a8f7eec1d0da0e1ce6a59406b_L.jpg?1272267797?1272267797?1272267797Η εκδρομή των οπαδών του Άρη στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι ανεπανάληπτο στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως τόνισε ο εκτελεστικός Διευθυντής της « κίτρινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, οποίος ανέφερε με δηλώσεις του ότι η δύναμη του μακεδονικού συλλόγου είναι οι χιλιάδες φίλοι του.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης που ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τους φίλους των «κίτρινων» για την συμπαράσταση που προσφέρουν στον σύλλογο, ενώ όπως δήλωσε οι οπαδοί που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ήταν οι «νικητές» του τελικού:

«Βγάλαμε ευχαριστήρια ανακοίνωση, και όχι για τα μάτια του κόσμου, γιατί κι εμείς έχουμε να πάρουμε από αυτήν την παρουσία των οπαδών που παρότι η ομάδα έχασε, έφυγαν ήρεμα, όπως ήρθαν, διαψεύδοντας όσους έλεγαν για επεισόδια και πως είναι επικίνδυνο να μετακινούνται οπαδοί», είπε αρχικά ο Κόντης και στη συνέχεια τόνισε:
Έδωσαν μάθημα συμπεριφοράς και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και αποτελούν φάρο για τα επόμενα χρόνια», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Κόντη για την παρουσία 23.000 και πλέον οπαδών του Άρη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Για να προσθέσει: «Η ομάδα πρέπει να πάρει δύναμη από αυτήν την παρουσία και οι παίκτες να παίζουν και να σκέφτονται πως μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά με τους οπαδούς δίπλα τους και όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ως άνθρωποι και στα πάντα». Αναφερόμενος στην υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είπε: «Εγώ γύρισα μαζί με την ομάδα και στο αεροδρόμιο, παρότι η ώρα ήταν περασμένη, περίμεναν πολλοί οπαδοί που υποδέχθηκαν την ομάδα με χειροκρότημα. Κι αυτό είναι ακόμα πιο συγκινητικό και έδειξε στους παίκτες πως πάμε μπροστά. Δεν μένουμε σε ένα παιχνίδι».

Σχολιάζοντας τον τελικό και το 0-1 από τον ΠΑΟ είπε: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και παίξαμε καλά, γιατί ξαναείδα χθες το παιχνίδι. Μέχρι το γκολ ήμασταν εξίσου ή και καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό σε πολλά σημεία, όπως την κυκλοφορία της μπάλας. Το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία. Με ένα σουτ που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν πίεζε ο παίκτης σε εκείνο το σημείο. Γιατί δεν θα πω πως φταίει ο τερματοφύλακας μας, έσκασε μπροστά του η μπάλα».
Εξηγώντας πως: «Έπαιξαν με καινούρια μπάλα (σ.σ. αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου) και οι περισσότεροι παίκτες, και του Παναθηναϊκού, έλεγαν πως είναι σαν μπαλόνι και έχει περισσότερο πλαστικό. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά οι παίκτες δεν ήταν συνηθισμένοι. Δεν είχαν κάνει καν προπόνηση με την μπάλα αυτή. Και το ποδόσφαιρο κρίνεται στις λεπτομέρειες. Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον τερματοφύλακά μας».

Μιλώντας για τον τελικό πρόσθεσε: «Κι εγώ πιστεύω πως οι παίκτες δεν είχαν την απόδοση που συνήθως είχαν στο πρωτάθλημα, τόσο από εμάς όσο και από τον Παναθηναϊκό. Δεν σημαίνει πως δεν υπήρχε διάθεση, γιατί καμία φορά μπερδεύονται αυτά. Δεν βγήκε σε κάποιους παίκτες το παιχνίδι, γιατί αυτοί είχαν την περισσότερη διάθεση αφού πρώτα οι ίδιο καταξιώνονται, αλλά δεν μπόρεσαν να γευτούν τη χαρά».
Επιστρέφοντας στο θέμα των οπαδών είπε: «Είναι τεράστια υπόθεση που περνάει απαρατήρητη. Ξεκίνησαν στις 2 τα ξημερώματα, μπήκαν στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο, είδαν έναν αγώνα που έχασαν και ξεκίνησαν την επιστροφή. Πραγματικά αυτοί είναι οι νικητές του τελικού και μας δίνουν δύναμη για τα πλέι οφ γιατί η ομάδα συνεχίζει και έχει στόχους».

Για τη νέα σεζόν και την παραμονή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανέφερε: «Το σίγουρο είναι πως έχουμε ανανεώσει, κάτι που ο ίδιος ζήτησε μόνος του. Η ομάδα θα προετοιμαστεί, θέλουμε να πιστεύουμε όχι νωρίς γιατί θα χτυπήσουμε την υψηλότερη θέση των πλέι οφ. Ο τελευταίος θα παίξει 15 Ιουλίου, δηλαδή 15 Ιουνίου πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία κι αφού τα πλέι οφ τελειώνουν 16 Μαϊου, θα μείνουν 30 ημέρες ξεκούρασης. Όπως και να ΄χει θα προσαρμοστούμε και ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Όλοι το πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι διαφορετική του χρόνου».

Ερωτηθείς γιατί ο Άρης αλλάζει σχεδόν όλο του το ρόστερ κάθε χρόνο, εξήγησε:
«Ο Άρης και ο κάθε Άρης που έχει στόχους, πρέπει να παίρνει καλούς ποδοσφαιριστές που να συνδυάζουν όμως και το ότι είναι οικονομικά προσιτοί. Αντί να παίρνουμε παίκτες για 1-2 χρόνια που στοιχίζουν 500 και 600 χιλ. και φτάνουν 1 εκ., προτιμάμε να αποκτούμε ποδοσφαιριστές χαμηλότερης αξίας και για λιγότερα χρόνια, ώστε να έχουμε λιγότερη ζημία αν δεν προσαρμοστούν. Όπως κάναμε με τον Κάλβο ή τον Χαβίτο. Θα είναι χαμηλόμισθοι, αλλά δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε ότι αυτό. Ας σκεφτούμε ότι πριν από 4 χρόνια ήμασταν στη Β΄ εθνική και προχθές παίξαμε τελικό με 25.000 κόσμο. Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις».

Ο Κόντης μίλησε και για ενδεχόμενες αντιδράσεις στο θέμα του επενδυτή:

«Εγώ δεν νομίζω ότι η Λέσχη θα αντιδρούσε σε κάποιον επενδυτή, αφού εξέταζε φυσικά τους λόγους. Δεν γίνεται να έρθει κάποιος που δεν τον ξέρει η οικογένεια του Άρη. Το επενδύω σημαίνει πως βάζω λεφτά για να βγάλω κέρδος. Αλλιώς θα λεγόταν δωρητής. Υπάρχει η ΓΣ που αν έβλεπαν προθέσεις σοβαρές δεν θα έλεγαν όχι. Δυστυχώς όμως όλοι μιλάνε για επενδυτές, αλλά ειδικά τέτοιες εποχές κανείς δεν ενδιαφέρεται και όποιος επιχειρεί έχει άλλους σκοπούς. Πχ κάποιος να βγει βουλευτής και λέει βάζω 5 εκ. ευρώ».

Ο «κίτρινος» παράγοντας αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέγοντας:

«Είναι δύσκολοι οι καιροί και οι ομάδες πρέπει να πορευτούν μόνοι τους. Έρχονται άσχημες μέρες για το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε. Πάντα θα είναι η διέξοδος, είναι η αγάπη του κόσμου. Αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρώτον λόγω της αύξησης της φορολόγησης και επίσης από τη νοοτροπία από φορείς πως δεν πρέπει να παίρνει χρήματα. Δεν είπαμε να φορολογηθεί λιγότερο από τον μέσο πολίτη, αλλά την πληρώνουμε εμείς οι ΠΑΕ και όχι οι ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό, νομίζει πως οι ΠΑΕ έχουν κέρδη, αλλά όλες οι ομάδες μπαίνουν μέσα. Θα επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο εποχής ΄75. Θα υπάρχουν δύο ομάδες με χρήματα και οι άλλες θα είναι πιο ερασιτεχνικές. Θα τρώμε 5-6 γκολ στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: