Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ανελκά: «Τίτλο όπως το 1998»

Δεν χάνει την αισιοδοξία του για το φετινό τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ ο Νικολά Ανελκά παρόλο που βλέπει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Γάλλος επιθετικός όταν ήταν στην Άρσεναλ το 1998 κατέφερε με τους συμπαίκτες του να καλύψει διαφορά 13 βαθμών από τη Γιουνάιτεντ!

Τη χρονιά εκείνη οι «κανονιέρηδες» προσπέρασαν στο τέλος με ένα μαγικό σερί δέκα συνεχόμενων νικών. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ανελκά πιστεύει ότι ακόμη και αν νικήσει στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της η Γιουνάιτεντ και φτάσει στους 12 βαθμούς η διαφορά, τίποτα δεν έχει τελειώσει, με επιχείρημά του τη σεζόν 1998.

Ο φορ της Τσέλσι πιάνεται από τις πιθανότητες και συνεχίζει να ελπίζει με προϋπόθεση όμως να συνεχίσουν άμεσα με νίκες ως το τέλος:

«Θα είναι πολύ δύσκολο, όμως όλα είναι πιθανά. Πρέπει να νικήσουμε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια από εδώ και πέρα. Οπωσδήποτε όμως ακόμη κι αν στραβοπατήσουμε κάπου, πρέπει να φύγουμε νικητές από τα εναπομείναντα ντέρμπι. Το 1998 στην Άρσεναλ ήμασταν αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε πως όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Πηγαίναμε από νίκη σε νίκη, βλέπαμε τους άλλους να στραβοπατάνε και τα καταφέραμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: