Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Βέλη Τζιόλη κατά Παναθηναϊκού και... φαβορί ο Ολυμπιακός

Για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν λόγω των αποδοκιμασιών των οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά και τα παράπονά του από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» μίλησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που δεν δίστασε να στέψει φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί στην ομάδα του Λιμανιού, την οποία θεωρεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη στην Ελλάδα.

Αναλυτικά μερικά από τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Τζιόλη στην εφημερίδα «Εξέδρα»:

Για τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Ένιωθα πιο πιεσμένος ψυχολογικά. Δεν ευχαριστιόμουν το ποδόσφαιρο. Δεν ευχαριστιόμουν που ήμουν στην ομάδα και αυτό είναι το χειρότερο, να μην χαίρεσαι αυτό που κάνεις. Τώρα είμαι εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά βρίσκομαι σε διαδικασία επανένταξης και νιώθω καλά».

Για τους λόγους που τον αποδοκίμαζαν: «Ένα καλοκαίρι που υπήρχε πρόταση από την Αταλάντα κι εγώ, για τους λόγους μου, δεν ήθελα να πάω. Η ομάδα, για τους δικούς της λόγους, έβγαζε προς τα έξω ότι εγώ δεν φέρνω λεφτά και άλλα τέτοια. Διοχετεύτηκε αυτό. Επίσης, έχω καταλάβει ότι είχαν ενοχλήσει τους φιλάθλους κάποιες δηλώσεις μου, όταν είχα πει ότι δεν θέλω να γυρίσω.

» Είναι ευκαιρία να το ξεκαθαρίσω. Όταν είχα πάει δανεικός στη Βέρντερ με είχαν ρωτήσει ποιος ήταν ο στόχος μου, να γυρίσω στον Παναθηναϊκό ή να μείνω στο εξωτερικό. Για μένα ήταν απολύτως λογικό να δηλώσω ότι στόχος μου είναι να μη γυρίσω, να συνεχίσω να παίζω στο εξωτερικό.

» Μπορεί αυτό να ενόχλησε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά για εμένα ήταν πολύ σημαντικό. Ήταν υγεία να παίζω στο εξωτερικό και σε μια ομάδα όπως η Βέρντερ. Είναι άλλο το επίπεδο. Το έβλεπα ότι προοδεύω. Δεν νομίζω ότι ήταν κακό».

Για τη συμπεριφορά της διοίκησης του Παναθηναϊκού: «Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται από το πώς έχουν αντιμετωπιστεί οι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια από τη διοίκηση. Δεν μου αρέσει να εκφράζω παράπονα. Είναι περιττό να πω αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού φέρεται σωστά στους παίκτες της».

Για το αν θα σκεφτόταν μία μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Ίσως. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι υποθετικό. Είναι και θέμα στιγμής».

Για το φαβορί του φετινού πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός. Είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή, καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, και πιστεύω ότι θα το πάρει».

Για τη σύγκριση Ρεχάγκελ - Σάντος: «Μια χαρακτηριστική διαφορά είναι στον τρόπο παιχνιδιού. Ο νέος προπονητής θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αυτό είναι το σκεπτικό του. Θέλει η ομάδα να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Και αυτό δίνει στον ποδοσφαιριστή αυτοπεποίθηση. Όταν λες στον παίκτη 'εσύ πρέπει να οργανώσεις, εσύ πρέπει να είσαι ο κυρίαρχος μέσα στο παιχνίδι' του δίνεις μια αίσθηση κυριαρχίας. Και η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική».

Για την καλύτερη χρονιά της καριέρας του: «Σίγουρα οι έξι μήνες στη Βέρντερ Βρέμης ήταν πολύ καλοί. Έπαιξα πολύ, αγωνίστηκα σε έναν τελικό Κυπέλλου UEFA, αντιμετώπισα πολύ μεγάλους παίκτες, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τίτλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: