Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Λείπει το ντέρμπι στην Serie A

Με το μεγάλο ντέρμπι να απουσιάζει από την 20η αγωνιστική συνεχίζεται η δράση στην Serie Α. Η Μίλαν που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λέτσε, και η 2η Νάπολι φιλοξενεί την Φιορεντίνα. Η Ρόμα θα βρεθεί στην έδρα της Τσεζένα, την ίδια ώρα που η Λάτσιο υποδέχεται την Σαμπντόρια, ενώ η Ιντερ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπολόνια.
Εύκολη αποστολή για Μίλαν
Μετά το εντυπωσιακό 4-4 με την Ουντινέζε, η Μίλαν καλείται να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Λέτσε, προκειμένου να διατηρήσει ή και να αυξήσει την διαφορά της από την Νάπολι που βρίσκεται στο -4.
Οι ροσονέρι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα, κυρίως αμυντικά, αλλά η επιστροφή του Νέστα αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Θέση βασικού θα έχει, όπως όλα δείχνουν, και ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος δηλώνει πανευτυχής που βρίσκεται στο Μιλάνο. "Υστερα από όλα τα προβλήματα που είχαν, αυτή είναι πραγματικά η τελευταία μου ευκαιρία. Ισως γιατί η Μίλαν είναι στην κορυφή", δήλωσε ο ιταλός άσος.
Στον αντίποδα, η Λέτσε καίγεται για το τρίποντο καθώς βρίσκεται στην 18η θέση και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Το θετικό για τους νεοφώτιστους είναι ότι προέρχονται από την νίκη-έκπληξη με 2-1 επί της Λάτσιο.
Για την 7η νίκη
Την έβδομη εντός έδρας νίκη της φιλοδοξεί να πανηγυρίσει απέναντι στην Φιορεντίνα η Νάπολι, που βρίσκεται στην 2η θέση με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την Μίλαν.
Οι παρτενοπέι προέρχονται από το επιβλητικό 3-0 επί της Γιουβέντους στην προηγούμενη αγωνιστική, με τον Καβάνι να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και να πετυχαίνει και τα τρία γκολ, και ελπίζουν να συνεχίσουν αναλόγως και απέναντι στην ομάδα της Φλωρεντίας, που μπορεί να βρίσκεται στην 10η θέση, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει τον χειρότερο εαυτό της. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι δεν έχει κερδίσει στην φετινή σεζόν κανένα παιχνίδι μακριά από το σπίτι της, με τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες.
Μάχη για την τετράδα!Στο κυνήγι της 3ης και 4ης θέσης βρίσκονται Λάτσιο, Ρόμα, Παλέρμο και Γιουβέντους με στόχο την έξοδο στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η Λάτσιο, μετά την ήττα-σοκ από την Λέτσε, καλείται να... συνέλθει απέναντι στην Σαμπντόρια, προκειμένου να μην πέσει από την 3η θέση. Το παρών για λογαριασμό των φιλοξενουμένων αναμένεται να δώσει ο νεοαποκτηθείς Φεντερίκο Ματσέντα, και μάλιστα σε θέση βασικού.
Την ίδια ώρα, η Ρόμα φιλοξενείται από την Τσεζένα, σε ένα κρίσιμο ματς για τους ρωμαίους. Αν και η νεοφώτιστη ομάδα βρίσκεται στην 17η θέση, το κλίμα στην Ρόμα είναι τεταμένο, μετά την ήττα με 1-2 από την Σαμπντόρια, αλλά και εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον προπονητή, Κλαούντιο Ρανιέρι, και τον αρχηγό, Φραντσέσκο Τότι, με αφορμή το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.
Στην δύσκολη έδρα της Κάλιαρι δοκιμάζεται η Παλέρμο, ενώ η συγκάτοικός της στην 5η θέση, Γιουβέντους, υποδέχεται την Μπάρι. Η ηρεμία έχει επιστρέψει στην μεγάλη κυρία, που αν και γνώρισε την ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική, προκρίθηκε στους 8 του Coppa Italia, μετά την νίκη με 2-0 επί της Κατάνια.
Χωρίς τον Ουέσλεϊ Σνάιντερ αναμένεται να αντιμετωπίσει την Μπολόνια το Σάββατο η Ιντερ. Η απουσία, αν και σημαντική, δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Λεονάρντο, που βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στην 7η θέση, 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Τέλος, η Μπρέσια φιλοξενεί την Πάρμα, η Τζένοα την Ουντινέζε, ενώ η Κίεβο θα ταξιδέψει στην Κατάνια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Σάββατο (15/01)

19:00GR Νάπολι - Φιορεντίνα
21:45GR Ιντερ - Μπολόνια
Κυριακή (16/01)13:30GR Κάλιαρι - Παλέρμο
16:00GR Μπρέσια - Πάρμα
16:00GR Κατάνια - Κίεβο
16:00GR Τσεζένα - Ρόμα
16:00GR Τζένοα - Ουντινέζε
16:00GR Γιουβέντους - Μπάρι
16:00GR Λάτσιο - Σαμπντόρια
21:45GR Λέτσε - Μίλαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: