Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επιστροφή στις νίκες με ''πεντάρα'' ο ΑΠΟΕΛ

Στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ διασύροντας με 5-1 την ΑΕ Πάφου για την 17η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών. Νίκη και για την Ομόνοια 1-0 τον ΑΠΟΠ/Κινύρας έκτος έδρας. Ήττα για την ΑΛΚΗ στην έδρα της από τον Απόλλωνα Λεμεσού 3-2.

Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από την Ανόρθωση έβαλε τέλος σε ένα εκπληκτικό σερί του ΑΠΟΕΛ, όμως φαίνεται πως τελικά λειτούργησε θετικά. Η πρωτοπόρος του κυπριακού πρωταθλήματος διέσυρε με 5-1 την ΑΕ Πάφου και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

Το εντυπωσιακό ήταν ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Το σκορ άνοιξε ο Μαντούκα στο 5ο λεπτό με το πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ιβάνοφ στο 27΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντέκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και από εκεί και μετά τα πράγματα απλοποιήθηκαν για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σολάρι στο 36΄και ο Μαρκίνιο στο 40΄ έφτασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 για να ολοκληρώσει την ευρεία νίκη ο Τρικόφσκι στο 90ο λεπτό.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου το έχει βάλει σκοπό να κρατήσει ζωντανή την Ομόνοια στην διεκδίκηση του τίτλου. Πετυχαίνοντας το 13ο φετινό του γκολ οδήγησε την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη νίκη και σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του Σαββάτου, ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε με σκορ 3-2 την ΑΛΚΗ στην έδρα της.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/01(18:00)

ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Πάφου 5-1

ΑΠΟΠ/Κινύρας-Ομόνοια 0-1

ΑΛΚΗ-Απόλλων Λεμεσού 2-3

Κυριακή 16/01 (18:00)

Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ Λάρνακας

Ερμής Αραδίππου-Δόξα Κατωκοπιάς

Ολυμπιακός Λευκωσίας- Ανόρθωση

Δευτέρα 17/01

ΑΕ Λεμεσού-Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: